Ο Jamie Oliver στη Θεσσαλονίκη: Για τα γυρίσματα της νέας του εκπομπής
Πηγή: SquareMeal
Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης ως ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης διεθνώς βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον διάσημο σεφ Jamie Oliver, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για τα γυρίσματα εκπομπής.
Πριν από μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό, πως ο διάσημος σεφ επέλεξε να συμπεριλάβει την πόλη μας στο νέο του ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ όπου θα κάνει τον γύρο του κόσμου, εξαιτίας της ένταξης της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας.
Να αναφέρουμε, μάλιστα, πως πρόσφατα η Θεσσαλονίκη συμπεριλήφθηκε στους 50 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου που πρότεινε το περιοδικό Time για τη γαστρονομία της. Ένας ακόμη λόγος, λοιπόν, για τον οποίο η συμπρωτεύουσα βρίσκεται στο επίκεντρο του κόσμου, με την παρουσία του σεφ εδώ να γίνεται το Νο1 θέμα συζήτησης.
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε με τον Jamie Oliver για τη νέα δυναμική που διαμορφώνει η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της Γαστρονομίας. Άλλωστε, αυτή η παγκόσμια διάκριση που πέτυχε ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποτέλεσε και σημαντικό κίνητρο για την επιλογή του Oliver να κάνει γυρίσματα στην πόλη.
Στο πλαίσιο της συνάντησής τους ο Δήμαρχος προσέφερε στον γνωστό σεφ δύο φιάλες «Γοργόνα», του κρασιού δηλαδή που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου. Ο βρετανός μάγειρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και για τα σχέδια που του παρουσίασε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την οργάνωση για πρώτη φορά δημοπρασίας των κρασιών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie Oliver (@jamieoliver)
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως τα κρασιά της χώρας μας ταξιδεύουν διεθνώς κι έχουν καταφέρει να αγαπηθούν σε παγκόσμια κλίμακα. Για τη δυναμική πορεία της Θεσσαλονίκης στον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού μίλησε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.
O ίδιος βρέθηκε σήμερα στο Ergon Agora στο κέντρο της πόλης, γνωρίζοντας από κοντά τα εκλεκτά προϊόντα, πραγματοποιώντας εκεί τα γυρίσματα για τη νέα του εκπομπή. Δοκίμασε τις γεύσεις της χώρας μας, θαύμασε τον χώρο και φωτογραφήθηκε με τον συνιδιοκτήτη του Ergon, Θωμά Δούζη.
O ίδιος δείχνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη φιλοξενία που του προσφέρουν οι Θεσσαλονικείς, απολαμβάνοντας τις local γεύσεις, τις οποίες πρόκειται να συνδυάσει με μαεστρία με τις βρετανικές πινελιές που συνηθίζει να επιλέγει για τα εκλεκτά πιάτα του.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας