Αίσθηση προκαλεί η δήλωσή του πως ο Μάνος τα ήξερε όλα και η παραδοχή πως ο ίδιος τον είχε προειδοποιήσει και για εγκληματική ενέργεια την οποία είχε υποψιαστεί πολύ πριν την τραγική κατάληξη του παιδιού. Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Ηλιάδης μιλούσε από τότε για «σύνδρομο Μινχάουζεν δι αντιπροσώπου» γι αυτό και στη συνέχεια της ομιλίας του κατηγόρησε και την Ψυχιατρική Κλινική ότι δεν ανταποκρίθηκε ως έπρεπε στις εκκλήσεις του.
Για τον Μάνο είπε: «Έχω ένα παράπονο, το μεγάλο παράπονο μου είναι από τον πατέρα της Τζωρτζίνας. Νομίζω ότι μετά από πολλές πολύωρες συζητήσεις που έκανα με τον συγκεκριμένο, εκτός από τη μητέρα, γνώριζε πολλά πράγματα και να σας πω ότι ήταν ενήμερος ότι είχα σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Το παράπονό μου λοιπόν είναι ότι αυτός ο πατέρας, δεν με προσέγγισε, ενώ η πόρτα μου ήταν ανοιχτή. Ήμουν πάντα με το χαμόγελο.
Ήμουν πάντα εκεί. Δεν ήρθε ποτέ, δεν το επιδίωξε, αντίθετα με παραπλάνησαν, με παραπλάνησαν μέσα σε μια ψεύτικη εικόνα! Νομίζω ότι με κοροϊδεύανε και κοροϊδεύανε και την Εντατική, άρα τον ιερό χώρο της Εντατικής που σώζονται εκεί παιδιά, δεν τον σεβάστηκαν. Ο πατέρας θα μπορούσε να έρθει μεμονωμένα να μου πει κύριε Ηλιάδη, ξέρετε, υπάρχει κάτι; Κάτι για την αιτία; Ποτέ μα ποτέ μα ποτέ δεν άνοιξε αυτό το θέμα. Αντίθετα νομίζω ότι οι συζητήσεις που γίνονται ήταν σε επίπεδο ψεύδους. Και το άλλο παράπονο το μεγάλο ναι να σας πω, ξέρετε όταν έρχεται ένα παιδάκι στην Εντατική γίνεται χαμός έξω από τη Μονάδα να έρθουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες να ρωτήσουν.
Όμως στην περίπτωση αυτή κανένας κανένας συγγενής, είτε αυτός λέγεται γιαγιά, είτε παππούς. Μα ποτέ μα ποτέ δεν ήρθε να μου πει κύριε σας παρακαλώ πείτε μας λίγο τι γίνεται. Μπορούμε να μπούμε να το δούμε λίγο το παιδί, πείτε μας κάτι».
Ευθύνες στην Ψυχιατρική
Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο κ. Ηλιάδης, επανέλαβε ότι απευθύνθηκε στις αρχές αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Το έχω πει και δημόσια και δεν εισακούστηκα. Δεν ξέρω αν μπορούσα βέβαια να εισακουστώ, γιατί πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η καρδιακή αναπομπή αυτή καθ’ εαυτή δεν είναι πράξη κακοποίησης ή κακοποιητική ενέργεια ή υπόνοια. Οποιασδήποτε μορφής βεβαίως κακοποίησης, η καρδιακή ανακοπή να σας υπενθυμίσω ότι είναι μία παθολογική κατάσταση, η οποία συνήθως θεραπεύεται από τις ομάδες των νοσηλευτών και των γιατρών που γνωρίζουν! Εδώ δεν δώσαμε χρόνο στη Τζωρτζίνα, γιατί δυστυχώς έφυγε. Όμως δεν της δώσαμε το δικαίωμα να αναπτύξει τη δυναμική της, εγώ πάντα ελπίζω, βεβαίως εγώ να ξέρετε ότι έλεγα στους γονείς, ότι ελπίζω, παρ’ όλα όσα συνέβαιναν. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολη η κατάσταση και το παιχνίδι ήταν από την αρχή προδομένο. Πιστεύω ειλικρινά, πιστεύω ότι είχε δυναμική βελτίωση της ζωής της και σας το λέω τώρα μετά από τόσο καιρό! Είχαμε μιλήσει με την Ψυχιατρική Κλινική. Δυστυχώς δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε. Θα έπρεπε να υπήρχε μία πιο άμεση αντίδραση από την Ψυχιατρική. Όπως και από τις άλλες Αρχές. Η Τζωρτζίνα θα είχε σωθεί».
Αλλαγή του πρωτοκόλλου παρέμβασης των γιατρών στις αρχές
Ο κ Ηλιάδης αναμένεται να έχει τις επόμενες ημέρες συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας σε μία προσπάθεια να αλλάξει το πρωτόκολλο, ώστε οι γιατροί να μπορούν να απευθύνονται άμεσα στις αρχές όταν αντιλαμβάνονται πως υπάρχει ζήτημα κακοποίησης, χωρις να αεπιλούνται από νομικές επιπτώσεις.
Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο ίδιος έχει απευθυνθεί εγγράφως τις αρχές για άλλη περίπτωση κακοποίησης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το σχόλιο σας