Βασίλισσα Ράνια: Η “Μαρία Αντουανέτα της Ιορδανίας” με τις χιλιάδες τσάντες πολυτελείας

Βασίλισσα Ράνια: Η “Μαρία Αντουανέτα της Ιορδανίας” με τις χιλιάδες τσάντες πολυτελείας

Πηγή: Concordia Summit- Fustany

Βασίλισσα Ράνια: γιατί πολλοί την παρομοιάζουν με την πιο προκλητική βασίλισσα της Γαλλίας

Σε κάθε της εμφάνιση τα φωτογραφικά κλικ απαθανατίζουν κάθε της κίνηση, οι fashion editors αναρωτιούνται για τον σχεδιαστή που επέλεξε να φορέσει και ο λαός την αγαπά ως το καλύτερο πράγμα που συνέβη στην Ιορδανία. Η βασίλισσα Ράνια έχει ζήσει σίγουρα μία ζωή σαν παραμύθι, γιατί από υπάλληλος της Apple κατέληξε να βρίσκεται στο πλευρό του βασιλιά Abdullah ΙΙ.

Η καθημερινότητά της περιλαμβάνει από συναντήσεις με τη Jill Biden και επισκέψεις σε σχολεία της χώρας, μέχρι φιλανθρωπικά gala και παρουσίες σε κυβερνητικά δείπνα. Η βασίλισσα Ράνια είναι αρκετά οξυδερκής, συμπαθής και όμως υπάρχουν άνθρωποι από την Ιορδανία, οι οποίοι της ασκούν κριτική για τα υπερβολικά έξοδα που κάνει και τα ποσά που ξοδεύει για την εμφάνισή της.

Αν και η ίδια μεγάλωσε στην πόλη του Κουβέιτ, έχει καταγωγή από την Παλαιστίνη, κάτι που δεν λαμβάνει θετικής αποδοχής από όλους, που τη βλέπουν ως μία ξένη. Από την άλλη, αυτό που δεν βλέπουν εκείνοι που την απεχθάνονται, είναι πως η ίδια έχει παλέψει πολύ για να υπάρχει ειρήνη ανάμεσα στα δύο κράτη.

Η “Βασίλισσα με τις τσάντες”

Η κριτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια στην 51 ετών βασίλισσα έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο που ντύνεται, τις ακριβές τσάντες που κρατάει και το γενικότερο lifestyle της. Όταν το 25% της χώρας πλήττεται από ανεργία και 1 εκατομμύριο πολίτες ζουν στα όρια της φτώχειας, οι εμφανίσεις της βασίλισσας Ράνιας αποτελούν κόκκινο πανί για εκείνους που της έχουν βγάλει το ψευδώνυμο “η βασίλισσα με τις τσάντες” ή “η Μαρία Αντουνέτα με τα ακριβά ρούχα”.

Ο πόλεμος που δέχεται από τον λαό της Ιορδανίας

Και ενώ ο βασιλιάς Abdullah II είχε δηλώσει πως αντικρίζοντάς τη για πρώτη φορά, δεν μπορούσε να πάρει από πάνω της τα μάτια του, δεν μπορούν να νιώσουν το ίδιο αρκετοί κάτοικοι της Ιορδανίας που εξακολουθούν να βλέπουν τη Ράνια ως ξένη. Μάλιστα, το 2011 36 προσωπικότητες της φυλής των Βεδουΐνων είχαν υπογράψει επιστολή κατηγορώντας τη βασίλισσα Ράνια για διαφθορά, σε αντίθεση με τη συνήθη υποστήριξη που παρέχουν στο στέμμα. Ισχυρίζονταν πως η βασίλισσα δημιούργησε κέντρα δύναμης για προσωπικό όφελος, ευνοώντας τους Παλαιστίνιους, με όλο αυτό να εξηγείται από τον φόβο των φυλών, να μην καταλήξει η Ιορδανία ως ένα κράτος της Παλαιστίνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play