Θεσσαλονίκη: Γονείς αρνητές «κρατούν» εκτός σχολείου 47 παιδιά
Σοκαριστικοί είναι οι αριθμοί που καταγράφονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αφορούν σε αρνητές γονείς που εξακολουθούν, παρά τις νομικές κυρώσεις, να “κρατούν” τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο λόγω…κορωνοϊού και αντίδρασης απέναντι στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπως αποκαλύπτει στο GRTimes ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Φροσύνης από τα 49 παιδιά που είχαν καταγραφεί πριν από την εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, μόνο δύο παιδιά μεταπείστηκαν και επέστρεψαν στη δια ζώσης εκπαίδευση και στα σχολικά συγκροτήματα. Τα υπόλοιπα 47 παραμένουν εκτός σχολείου και μαθημάτων.
«Από την τελευταία αποδελτίωση που έχουμε κάνει προκύπτει ο αριθμός των 47 παιδιών που απέχουν μέχρι και σήμερα από τα μαθήματά τους. Και αυτός ο αριθμός παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι έχουμε κάνει προσέγγιση στις οικίες τους και έχουμε ειδοποιήσει τους γονείς ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την χρονιά λόγω απουσιών» αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRTimes ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Και προσθέτει ότι ο αριθμός αυτός «παραμένει αμετάβλητος παρά το γεγονός ότι έχουμε παραδώσει τη σχετική λίστα των ονομάτων στον εισαγγελέα» καταλήγει.
Εγγραφή σε σχολείο της Αλάσκας
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του στο GRTimes, ο κ. Φροσύνης, είχε αναφερθεί και σε διάφορα τεχνάσματα που έχουν επινοήσει αρνητές γονείς, προκειμένου να δικαιολογήσουν την απουσία των παιδιών από τα σχολεία, αλλά και να αποφύγουν τις προβλεπόμενες ποινές.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν γονείς οι οποίοι ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαν σχολεία ανά τον κόσμο που παραδίδουν μαθήματα με τη μορφή τηλεκπαίδευσης και τα επικαλούνται ως δικαιολογία, αναφέροντας ότι έχουν εγγράψει εκεί τα παιδιά τους.
«Τέτοια αιτήματα έχουν κατατεθεί πολλά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από γονείς που έχουν εντοπίσει αυτού του είδους τα σχολεία ακόμη και στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να γλιτώσουν τις όποιες κυρώσεις» είχε αναφέρει τότε ο κ. Φροσύνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «τα αιτήματα αυτά όπως είναι εύλογο, δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά από τη Διεύθυνση».
Οι ποινικές κυρώσεις
Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης προχώρησαν από κοινού σε νομοθετική ρύθμιση σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.
Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας