Εξελίξεις με τη φάλαινα στον Άλιμο: Tη μετέφεραν στα ανοιχτά – Σήμερα θα φανεί αν θα ζήσει

Εξελίξεις με τη φάλαινα στον Άλιμο: Tη μετέφεραν στα ανοιχτά – Σήμερα θα φανεί αν θα ζήσει
Συμβολικά οι άνθρωποι που πάλεψαν για να διασώσουν το θηλαστικό, του έδωσαν το όνομα «Σωτήρης». Το βράδυ της Παρασκευής φάνηκε να υπάρχουν πιθανότητες σωτηρίας. Έτσι της έδωσαν την ευκαιρία για να ζήσει.

Συγκλονίζουν και συγκινούν οι προσπάθειες, που καταβάλλουν οι διασώστες για να κρατήσουν στη ζωή τη μικρή  φάλαινα, που ξεβράστηκε στις ακτές του Αλίμου.

Συμβολικά οι άνθρωποι που πάλεψαν ηρωικά  για να διασώσουν το θηλαστικό, του έδωσαν το όνομα «Σωτήρης». Το βράδυ της Παρασκευής φάνηκε να υπάρχουν πιθανότητες σωτηρίας. Έτσι της έδωσαν την ευκαιρία για να ζήσει. Ήταν η στιγμή, που το ζώο, που συγκίνησε την Ελλάδα, έδειξε μετά από πολύωρη μάχη για τη ζωή του, κάποια σημάδια ανάκαμψης.

Πάνω σε μουσαμάδες,  μετέφεραν το φαλαινάκι στην Σαλαμίνα, όπου και παρακολουθείται. Φάλαινα στον Άλιμο: Μάχη για να σωθεί – Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Προσάραξε ξανά η νεαρή φάλαινα

Με νέα ανάρτησή του, ο «Αρίων» αναφέρει ότι η νεαρή φάλαινα επαναπροσάραξε σε νησί στο Σαρωνικό -δίχως να αναφέρει τη Σαλαμίνα. Εκεί παρακολουθείται εκ νέου, για παροχή κάθε δυνατής φροντίδας, αν και όταν χρειαστεί.

«Ειδοποιήθηκε άμεσα από το τοπικό Λιμεναρχείο η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μαζί με τον ΑΡΙΩΝ για την επαναπροσάραξη του ίδιου Ζιφιού σε νησί του Σαρωνικού. Η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων και εθελοντών των Αθηνών ανταποκρίνεται στο σημείο. Παρακαλούμε μην παρενοχλείτε το θηλαστικό» τονίζουν στην ανάρτησή τους.

Βελτίωση το βράδυ: Έδειξε να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή

Έτσι λίγο μετά τις 21:00 της Παρασκευής, αφότου οι ειδικοί ολοκλήρωσαν τη φαρμακευτική αγωγή, που επί ώρες και με αυταπάρνηση μέσα στα κρύα νερά της θάλασσας, χορήγησαν στη φάλαινα (ζιφιός ονομάζεται το είδος  του συγκεκριμένου φιλικού προς τον άνθρωπο κήτους), το φαλαινάκι οδηγήθηκε και πάλι στα βαθιά, περίπου 2 μίλια μακριά από την ακτή. Σε βάθος δηλαδή άνετο για εκείνη και χωρίς να υπάρχει πια, δίπλα της ανθρώπινη παρουσία.

Αυτό αποφασίστηκε καθώς ο ζιφιός ανταποκρίθηκε στη φαρμακευτική αγωγή και έπλεε ικανοποιητικά και καθώς μετά τα ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης, στην κατάστασή του, η οποία κρινόταν κρίσιμη επί ώρες, οι ειδικοί και εθελοντές, που βρίσκονται μέσα στα κρύα νερά επί πολλές ώρες δίπλα του, δεν είχε νόημα πια, να παραμείνουν και τη νύχτα μαζί του. Φάλαινα Άλιμος: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της

Συγκινητικές στιγμές: ‘Όταν ο άνθρωπος παύει να είναι θηρίο…

Οι άνθρωποι πάλεψαν ηρωικά και ήταν συγκινητικοί. Πολίτες μέσα στο νερό το κρατούσαν αγκαλιά, επί ώρες όσο ελάμβανε την αγωγή, (χρειάστηκαν 3 λίτρα ορός ενυδάτωσης, κοκτέιλ αντιβιοτικών και αναλγητικά), ώστε να μην κινείται παράξενα δεξιόστροφα όπως έκανε κάποια στιγμή το απόγευμα, αλλά και για να το παρηγορούν. Είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω του, το χάιδευαν, του μιλούσαν και του τραγουδούσαν καθησυχάζοντάς το.

Όλα αυτά μέσα στο παγωμένο νερό. Σε μία Αθήνα που είχε μόλις πληγεί από την έντονη κακοκαιρία ένα εικοσιτετράωρο πριν, με πολλά από τα χιόνια, να μην έχουν ακόμα λιώσει.

Ήταν στιγμές αγωνίας και μεγαλείου. Έγινε σαφές για μία ακόμη φορά, πως ο άνθρωπος κοντά στη φύση και τα πλάσματά της, παύει να είναι θηρίο. Άλιμος: Αγωνία για το κήτος που μοιάζει με φάλαινα – «Μικρές οι πιθανότητες επιβίωσής του»

Σημάδια ανάκαμψης – Έδειξε να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή, που έλαβε επί ώρες

Η ανάκαμψη το βράδυ, αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων και ειδικά εκείνων που το φρόντισαν και του κράτησαν συντροφιά, έστω και για να μην είναι μόνο του και σε αγωνία την ύστατη ώρα, που όλοι απευχόμαστε.

Τότε ελήφθη η απόφαση να του δώσουν μία ευκαιρία να ζήσει. Έχοντας ανταποκριθεί στην πολύωρη αγωγή και τις φροντίδες όλων. Φάλαινα στον Άλιμο: Μάχη για να σωθεί - Τι έδειξαν οι εξετάσεις | Ειδησεις | Pagenews.gr

Η καθηγήτρια Κτηνιατρικής ΑΠΘ Νατάσα Κομνηνού, η οποία βρίσκονταν από νωρίς στο σημείο και είναι η υπεύθυνη για τη φροντίδα του κήτους, εξήγησε αναφορικά με τη μεταφορά του στα βαθιά: «Του δίνουμε μια ευκαιρία, και περιμένουμε μέχρι αύριο το πρωί να δούμε πώς θα ανταποκριθεί. Αν επιστρέψει στα ρηχά, τότε τα νέα δεν θα είναι καλά. Τότε, θα δούμε τι θα κάνουμε και ποια αγωγή θα ακολουθήσουμε. Αν το κήτος αποχωρήσει, τότε αυτό θα σημαίνει, ότι προσπαθεί να ζήσει».

Σημειώνεται πως σκάφη του Λιμενικού παραμένουν στο σημείο και  παρακολουθούν τις κινήσεις του ζιφιού. «Αν προσαράξει στα ρηχά, θα τρέξουμε αμέσως», διαβεβαίωσε η κτηνίατρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play