Τυρί: Ποιο είναι το καλύτερο ελληνικό τυρί στην Ευρώπη
Ευρώπη φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα τυριά του κόσμου, διαπιστώνει το CNN. Και ενώ από τη λίστα του με τα 22 πιο νόστιμα τυριά δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο, εντούτοις το ελληνικό τυρί που επιλέχθηκε δεν είναι αυτό που πολλοί θα περίμεναν.
«Όλοι ξέρετε, βέβαια, τη φέτα. Τώρα, είναι ώρα να μάθετε ένα λιγότερο γνωστό ελληνικό τυρί», γράφει το CNN και συστήνει στο διεθνές κοινό του το μετσοβόνε.
«Το μετσοβόνε προέρχεται από τον απομακρυσμένο βορρά της χώρας ή για την ακρίβεια, μία ορεινή πόλη που λέγεται Μέτσοβο. Φτιαγμένο από γάλα αγελάδας, είτε μόνο του ή αναμεμειγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο, είναι ημίσκληρο και φυσικά καπνιστό», σημειώνει το ρεπορτάζ. Και τονίζει πως όπως και το χαλούμι, προσφέρεται για ψήσιμο.
Σύμφωνα με το CNN, τα καλύτερα τυριά του κόσμου είναι αυτά:
– Grana Padano
– Gruyère
– Serra da Estrela
– Χαλούμι
– Cheddar
– Manchego
– Morbier
– Bitto
– Havarti
– Wensleydale
– Cabrales
– Comté
– Pecorino romano
– Bryndza
– Gouda
– Callu de Cabrettu
– Μετσοβόνε
– Vieux-Boulogne
– Jarlsberg
– Gubbeen
– Puzzone di Moena
– Lüneberg.
Το σχόλιο σας