Βατόπουλος: Λάθος ο όρος προνόμια για τους εμβολιασμένους

Βατόπουλος: Λάθος ο όρος προνόμια για τους εμβολιασμένους
Βατόπουλος: Για την σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων και την πορεία της πανδημίας μίλησε σε συνέντευξη του ο καθηγητής.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών και τα προνόμια στους εμβολιασμένους. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος έχει αναφέρει πως τελευταίο μέτρο προς κατάργηση πρέπει να είναι εκείνο της μάσκας.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, η τάση είναι ότι από τη στιγμή που προχωρούν οι εμβολιασμοί και τηρούνται τα μέτρα, να ανοίγουν σιγά, σιγά κι άλλες δραστηριότητες. «Αυτό που συζητείται κάθε φορά είναι να ανοίξουν οι δραστηριότητες, είναι ένα στοίχημα που ελπίζω να το κερδίσουμε» είπε και αναφέρθηκε στις βιβλιοθήκες, οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και καιρό.

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: “Σταδιακά θα γίνει και για τους νέους”

Σε ερώτηση γα τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους απάντησε ότι ο όρος «προνόμιο» είναι λάθος, αλλά εξετάζεται ως μέτρο. Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 15 ετών τόνισε ότι ακόμα το συζητά η επιτροπή, αλλά προτεραιότητα έχουν οι μεγάλες ηλικίες.

«Σταδιακά θα γίνει και για τους νέους» είπε και απάντησε σε ερώτηση για το εάν είναι υπέρ: «Δεν έχω ακόμη άποψη γι αυτό το θέμα».

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: «Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας»

«Όσο η επιδημία συνεχίζεται, οι πολίτες οφείλουν να συμβιβαστούν με την αναγκαιότητα του testing, της χρήσης μάσκας και των εμβολίων. Συνεπώς έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας», ανέφερε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του εντός και εκτός της χώρας, εκτιμούν ότι για να δημιουργηθούν συνθήκες «ανοσίας της αγέλης», τα ποσοστά ανοσίας του πληθυσμού (είτε μέσω φυσικής μόλυνσης είτε μέσω εμβολιασμού) θα πρέπει να φτάσουν τουλάχιστον στο 70%. «Εάν αγγίξουμε αυτά τα επίπεδα και υπό την προϋπόθεση ότι η κυκλοφορία του ιού θα έχει πέσει σημαντικά, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα», εξηγεί ο ίδιος και παραδέχεται ότι έως και σήμερα «υπάρχει μεγάλο ποσοστό αβεβαιότητας»: «Η γνώση εξελίσσεται μαζί με την επιδημία. Για παράδειγμα, οι Ολλανδοί διεξάγουν πειράματα – όπως η πρόσφατη συναυλία όπου συμμετείχαν 5.000 άτομα – αναζητώντας ένα πλαίσιο ασφαλείας εν μέσω πανδημίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play