Διασωληνώσεις σε ΜΕΘ: Μειώθηκαν κατά 40%

Διασωληνώσεις σε ΜΕΘ: Μειώθηκαν κατά 40%
Διασωληνώσεις σε ΜΕΘ: Ευχάριστα τα νέα από τις διασωληνώσεις για τα ελληνικά νοσοκομεία.

Σε ποσοστό 40% ανήλθε η μείωση στις διασωληνώσεις σε ΜΕΘ στη χώρα, όπως τόνισε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης. Την ίδια ώρα η πανδημία φαίνεται πως παρουσιάζει στοιχεία ύφεσης. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.497 νέα κρούσματα.

Διασωληνώσεις σε ΜΕΘ: Καλή εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα

Αναλύοντας τα δεδομένα που προκύπτουν από το διάγραμμα που έχει επιμεληθεί για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού ο καθηγητής Τζανάκης επεσήμανε πως μπορούμε να μιλήσουμε για μια καλή εξέλιξη καθώς ήδη έχουμε πέσει σε επίπεδο 40% όσον αφορά τους διασωληνωμένους. Παράλληλα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μοντέλου τέλος Ιουνίου θα βρισκόμαστε στα επίπεδα που ήμασταν στα μέσα του Ιανουαρίου.

Διασωληνώσεις σε ΜΕΘ

«Η πρόβλεψη μας από εκεί και ύστερα, σύμφωνα με το δικό μας μοντέλο δείχνει ότι θα βρεθούμε περίπου εκεί που ξεκινήσαμε τέλος Ιουνίου προς τα μέσα Ιουλίου» είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Το να πετάξουμε τις μάσκες είναι συγκεκριμένο πράγμα, εκείνο που σκέφτομαι και λέω από επιδημιολογικής απόψεως, το να φοράς μια μάσκα σε ένα δρόμο που περπατάς, σε ένα άλσος που τρέχεις, σε ένα δάσος που κάνεις μια βόλτα νομίζω δεν έχει καμία επιδημιολογική βάση» πρόσθεσε, ερωτώμενος εάν τα δεδομένα που προκύπτουν από το διάγραμμα συνεπάγονται και το τέλος της χρήσης μάσκας. «Νομίζω πρέπει αυτό να αναθεωρηθεί πάραυτα» υπογράμμισε αντιπαραβάλλοντας όμως ότι εάν πρόκειται για περιπτώσεις συνωστισμών, σύναξης πολλών ανθρώπων ακόμη και σε εξωτερικό χώρο και σε κοντινές αποστάσεις, ενέχεται κίνδυνος.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Λουκίδης, απαντώντας στο ερώτημα για το τι ισχύει για τους πολίτες με πνευμονολογικά προβλήματα και θρομβώσεις που επιθυμούν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, εξήγησε ότι ο γιατρός του καθένα μας γνωρίζει καλύτερα το ιστορικό του και επομένως μπορεί να τον κατευθύνει ανάλογα.

Διασωληνώσεις σε ΜΕΘ

Σε κάθε περίπτωση ο κος Λουκίδης υπογράμμισε πως πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν τα δεδομένα για την «μετά λοίμωξη εποχή», θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα έναν ασθενή που έχει περάσει λοίμωξη Covid, έχει νοσηλευθεί και φαίνεται να έχει κάποιες επιπτώσεις στον πνεύμονα, ενδεχομένως μακροχρόνιες. «Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια αξιολόγηση στο τρίμηνο από τον πνευμονολόγο τους με σκοπό να δουν εάν έχουν κάποιες υπολειμματικές διαταραχές από την λοίμωξη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play