Πανελλαδικές 2021: Με ελάχιστη βάση εισαγωγής οι φετινές Εξετάσεις

Πανελλαδικές 2021: Με ελάχιστη βάση εισαγωγής οι φετινές Εξετάσεις
Πανελλαδικές 2021: Οι Εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Όπως ανακοίνωσε χθες (23/4) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου και για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων στις 15 Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια ενώ σύντομα θα γνωστοποιηθούν και τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν στα εξεταστικά κέντρα.

Ερωτηματικό για τα φροντιστήρια – Τι ισχύει για τις αλλαγές στις Εξετάσεις

Την ίδια ώρα, κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια. Υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις για επαναλειτουργία τους μετά το Πάσχα ωστόσο για την ώρα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Έτσι, φροντιστηριούχοι, μαθητές και γονείς βρίσκονται σε αναμονή ευελπιστώντας πως θα επιτραπεί το άνοιγμά τους προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Εξετάσεις έστω και αν μένουν λίγες ημέρες.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι το νέο σύστημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δηλαδή η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, θα ισχύσει από φέτος. Η κ. Κεραμέως έδωσε διευκρινήσεις επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα υπάρχουν διπλά μηχανογραφικά. «Όπως είχαμε πει, στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από φέτος, και άλλες που θα ισχύσουν από του χρόνου. Οι δυο που ισχύουν για φέτος, και δεν επηρεάζουν την προετοιμασία των υποψηφίων, είναι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το παράλληλο μηχανογραφικό.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι απαραίτητη. Όσο επιτρέπουμε να εγγράφεται κάποιος σε πανεπιστήμιο, με βαθμό 1, ή 2 ή 3 στα 20, τότε κοροϊδεύουμε τον ίδιο τον φοιτητή, τού δημιουργούμε φρούδες ελπίδες. Καθώς η πιθανότητα να αποφοιτήσει είναι πολύ χαμηλή. Επίσης κοροϊδεύουμε τους συμφοιτητές τους που έχουν πασχίσει για να εισαχθούν και κοροϊδεύουμε και τους φορολογούμενους που καλούνται να πληρώσουν για φοιτητές που δεν πληρούν τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το παράλληλο μηχανογραφικό, η υπουργός Παιδείας είπε ότι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα «να υποβάλλεται ένα μηχανογραφικό για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, μέσω Πανελλαδικών και ένα δεύτερο για εισαγωγή σε δημόσιο ΙΕΚ μέσω απολυτηρίου και κάποιων άλλων κανονισμών».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play