Δρομοκαΐτειο: Αυξάνονται οι νεκροί από κορωνοϊό
Ανεξέλεγκτη είναι η διασπορά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο. Τα κρούσματα σε όλη τη χώρα παραμένουν σταθερά σε υψηλά ποσοστά, το ΕΣΥ βρίσκεται στο σημείο μηδέν και το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν ξέφυγε από τον “κανόνα”.
Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr και τρίτη ασθενείς είναι νεκρή στο Δρομοκαΐτειο από κορωνοϊό.
Την ίδια ώρα άλλοι τέσσερις ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Πάνω από 70 ασθενείς είναι θετικοί, με τους εργαζόμενους να χτυπούν καμπανάκι κινδύνου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, “το Δρομοκαΐτειο γέμισε κορωνοϊό. Τρία ψυχιατρικά τμήματα μετατράπηκαν σε κλινικές COVID-19 όπου νοσηλεύονται συνολικά 60 ασθενείς. Χθες σε άλλο ένα ψυχιατρικό τμήμα οξέων βρέθηκαν δύο ασθενείς θετικοί. Το τέταρτο αυτό τμήμα βρίσκεται δε καραντίνα. Χθες επίσης πέθανε και τρίτη ψυχικά ασθενής με κορωνοϊό. Τέσσερεις ακόμη ασθενείς χαροπαλεύουν. Άλλοι έξι είναι με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς”.
Ακόμη, ο κ. Γιαννάκος υποστηρίζει ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από το υπουργείο Υγείας. “Παρά ταύτα κανένα μέτρο δεν υπάρχει από το υπουργείο Υγείας. Συνεχίζουμε να εφημερεύουμε όπως και σήμερα, κάτι που είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς που θα εισαχθούν για νοσηλεία. Γι’ αυτό και κλείσαμε την εφημερία. Δεν γίνεται σωστή ιχνηλάτηση προσωπικού και ασθενών. Δεν μεταφέρουν τους ασθενείς σε ασφαλές περιβάλλον να νοσηλευθούν. Οι εργαζόμενοι συμβολικά έκλεισαν την εφημερία. Τα ποσοστά εμβολιασμού των εργαζόμενων του νοσοκομείου είναι πλασματικά”.
Ακολουθούν εικόνες από το κλείσιμο της εφημερίας:
Σε νοσοκομείο κορωνοϊού μετατρέπεται το Θριάσιο – Δραματική η κατάσταση με τους διασωληνωμένους
Εν τω μεταξύ, οι στιγμές στα νοσοκομεία όλου του Λεκανοπεδίου είναι πολύ δύσκολες. Το Θριάσιο νοσοκομείο στην Ελευσίνα μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού, με τη βιομηχανική ζώνη και ουσιαστικά ολόκληρη τη Δυτική Αττική να μένει χωρίς νοσοκομείο. “Γιατί δεν επιτάσσονται ιδιωτικές κλινικές για περιστατικά κορωνοϊού; Ποια είναι σήμερα η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα με τον χαμό που γίνεται;”, διερωτάται ο κ. Γιαννάκος και παραθέτει στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου υγείας αναφορικά με τις ιδιωτικές κλινικές.
- Το Ιατρικό Αθηνών στο Περιστέρι έχει δώσει 55 κλίνες και νοσηλεύει 42 περιστατικά κορωνοϊού.
- Η Ευρωκλινική έχει δώσει 16 κλίνες και νοσηλεύει 7 ασθενείς με covid-19.
- To Λητώ έχει δώσει 85 κλίνες και νοσηλεύει 13 ασθενείς με κορωνοϊό.
Στην ΑΤΤΙΚΗ έχουν διατεθεί 156 κλίνες απλές από τον ιδιωτικό τομέα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 60 ασθενείς με covid-19 ήπια περιστατικά. “Δεν περιγράφεται με λόγια η κατάσταση με τους ασθενείς που χρήζουν νοσηλεία σε MEΘ και δεν υπάρχουν. Ψάχνουν οι συνάδελφοι μεταξύ τους από νοσοκομείο σε νοσοκομείο εάν περισσεύει κανένας αναπνευστήρας, εάν περισσεύει καμία συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου για να δανεισθούν για ασθενείς. Αφού χάθηκαν τόσοι άνθρωποι λόγω έλλειψης ΜΕΘ τώρα έρχεται το υπουργείο να λειτουργήσει αυτοσχέδιες ΜΕΘ χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και επίσης χωρίς επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό” καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας