Αύξηση κρουσμάτων: Δραματική η πρόβλεψη ειδικών
Οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες ημέρες, την ώρα που είναι κρίσιμη η σημερινή ημέρα με τους επιστήμονες υγείας να είναι διχασμένοι για το αν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, με τις αναλύσεις από τα λύματα να είναι σοκαριστικές.
Σύμφωνα με ό,τι δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, τα σημερινά μέτρα δεν φαίνεται να αποδίδουν ιδιαίτερα. Και όλα αυτά ενόψει της ανακοίνωσης του νέου μείγματος περιοριστικών μέτρων το απόγευμα. «Κάθε μέρα στην Αττική έχουμε πάνω από 200 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Προφανώς και τα μέτρα που έχουμε σήμερα δεν φαίνεται να αποδίδουν ιδιαίτερα, πάντα υπάρχει η άποψη ότι αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα θα είχαμε μεγαλύτερο αριθμό αλλά δεν αποδεικνύεται αυτό», εξήγησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.
Αύξηση κρουσμάτων: Πόσοι είναι οι διασωληνωμένοι τώρα;
Θυμίζουμε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 3.073, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 230.317 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 645 (67,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. Το 82.3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 525 (ημερήσια μεταβολή +29.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 453 ασθενείς.
Αύξηση κρουσμάτων: «Θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ»
«Θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ. Και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Φαίνεται πάντως να υπάρχει μια επιπεδοποίηση στην Αττική είμαστε σταθερά. Πρέπει να περιμένουμε την αποκλιμάκωση», διευκρίνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, προβλέποντας υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην Αττική και την επόμενη εβδομάδα.
«Σοκάρουν οι αναλύσεις των δειγμάτων που αναλύθηκαν στην περιφέρεια, υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση και διασπορά, ενδεχομένως και εκτός ελέγχου, ειδικά στην Κρήτη», τόνισε στη συνέχεια. «Όταν βλέπουμε αύξηση αυτού του μεγέθους σημαίνει ότι έχει ξεφύγει η διασπορά, στην Κρήτη ήταν και 1000%. 210% ήταν η αύξηση στην Αθήνα αρχές Φεβρουαρίου και 500% τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, πριν το δεύτερο κύμα», υπενθύμισε.
Επίσης, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» πως πρέπει να στοχεύσουμε στους χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς και πως μέχρι το τέλος του μήνα θα βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων. Ακόμα, ανέφερε πως αυτή δεν είναι η κορύφωση του τρίτου κύματος. «Αν δεν είναι αποτελεσματικά τα μέτρα, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας