Έρρικα Πρεζεράκου: Δείχνει για πρώτη φορά το χέρι της

Έρρικα Πρεζεράκου: Δείχνει για πρώτη φορά το χέρι της
Έρρικα Πρεζεράκου: Ανήρτησε φωτογραφία στα social media και δείχνει για πρώτη φορά το χέρι της, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε.

Η Έρρικα Πρεζεράκου συνεχίζει να αντιμετωπίζει με δύναμη και επιμονή τις δυσκολίες στη ζωή της. Η ίδια το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε ένα σοβαρό ατύχημα όταν η προπέλα σκάφους την τραυμάτισε.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των διακοπών της και ενώ βρισκόταν στη θάλασσα, η προπέλα του σκάφους έκοψε μέρος του δεξιού χεριού της. Η πρώην πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ οδηγήθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Ευτυχώς το ένα απ΄ τα δυο δάχτυλα της σώθηκε. Πλέον, παρά την απώλεια ενός δακτύλου, η κατάσταση του χεριού της είναι πολύ καλύτερη.

Έρρικα Πρεζεράκου: Πρόσφατα σε συνέντευξή της στο περιοδικό «ΟΚ!» η αθλήτρια είχε δηλώσει σχετικά

«Το χέρι μου δεν είναι λειτουργικό ακόμα. Τους τελευταίους μήνες κάνω καθημερινά τρίωρες φυσικοθεραπείες, χειρομάλαξη, ασκήσεις σε ειδικό μηχάνημα, ενώ στο μέλλον θα χρειαστεί να υποβληθώ σε δύο τουλάχιστον χειρουργεία, επειδή, τώρα του λείπουν κάποιοι μύες. Σε άλλα δάχτυλα έχω αίσθηση αφής, σε άλλα όχι, ο αντίχειρας και ο δείκτης κλείνουν δύσκολα, δεν έχουν δύναμη και δεν μπορώ να είμαι λειτουργική στην καθημερινότητά μου. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να πιάσω ένα πιρούνι, να δακτυλογραφήσω, να κρατήσω το μολύβι. Κάνω προσπάθειες να μάθω να γράφω με το αριστερό». Τώρα η Έρρικα Πρεζεράκου μοιράζεται στο Instagram μια φωτογραφία, δείχνοντας το χέρι της για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό της. Έρρικα Πρεζεράκου

Έρρικα Πρεζεράκου: Μερικά λόγια

H Έρρικα Πρεζεράκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μanagement και Εναλλακτικές μορφές Ψυχοθεραπείας. Το 2000 ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στο άλμα επί κοντώ. Το 2003 πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με νίκες σε Πανελλήνια και Βαλκανικά πρωταθλήματα.

Η εμπειρία δέκα χρόνων από τον πρωταθλητισμό και η ενασχόλησή της με εναλλακτικές μορφές ψυχοθεραπείας, την οδήγησαν, το 2004 να ξεκινήσει μια μελέτη με πρόθεση να αποδείξει ότι όταν οι σκέψεις μας έχουν θετική κατεύθυνση , τα συναισθήματά μας είναι θετικά και ανοιχτά και όταν εμπιστευτούμε ότι είμαστε μια ολότητα που δημιουργεί την πραγματικότητά μας (ενεργειακά), τότε το σώμα μας κάνει θαύματα.

​Το αποτέλεσμα της μελέτης έδειξε ότι ένας μέσος άνθρωπος που θα χρειαζόταν 30 ημέρες για να βγάλει συγκεκριμένο όγκο προπόνησης σε συμβατό τρόπο προπόνησης, μέσα από την μέθοδο Replayce θα χρειαστεί 17 ημέρες.

Έτσι δημιούργησε το Replayce στο οποίο παράλληλα αναπτύσσεις και τις 4 βάσεις σου (ενέργεια, νόηση, συναίσθημα, σώμα). Το 2008 το Replayce ολοκληρώθηκε και εφαρμόστηκε ως καινοτόμο παιδαγωγικό σύστημα αθλητισμού με θεαματικά αποτελέσματα. Παρέχει φροντίδα σε παιδιά και ενήλικες.

Το 2010 ήταν υποψήφιο για την καινοτομία του στα βραβεία Χατζηϊωάννου. Το 2012 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Replayce Parkinson και παρουσιάστηκε το 2013.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play