Μεταλλαγμένος κορωνοϊός Ελλάδα: Τι φοβούνται οι ειδικοί
Ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως «φόβος και τρόμος». Αυτό ανέφερε τουλάχιστον, ο Νίκος Καπραβέλος, ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Όπως εξήγησε, τα εμβόλια– μέχρι στιγμής- κυνηγούν τον ιό, και τον έχουν καταφέρει μα οι μεταλλάξεις συνεχίζονται.
Ο φόβος, σύμφωνα με ό,τι ανέφερε, είναι μήπως η μετάλλαξη κερδίσει το εμβόλιο, γιατί τότε θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. «Η επιστήμη θα προσαρμοστεί αλλά θα πάρει χρόνο. Καλό είναι να αποφεύγουμε τη διασπορά και να ελέγξουμε τις αλυσίδες μετάδοσης για να μπορέσουμε τελικά να εκριζώσουμε τον ιό», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.
Από την άλλη, ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου τάχθηκε υπέρ του προσεκτικού ανοίγματος όλων των δραστηριοτήτων. «Το άνοιγε – κλείσε, μας οδηγεί σε μικρές ή μεγάλες εκρήξεις» προειδοποίησε, αν και ανέφερε πως «ο Μάρτης θα είναι ο τελευταίος μήνας της νόσου».
«Θα αρχίσει η ύφεση μετά τον Μάρτη – Απρίλη, αλλά πρέπει να αλλάξουν τα πάντα να στοχεύσουμε τη νόσο με ενίσχυση του ΕΣΥ για την εκρίζωση του ιού», εξέφρασε χαρακτηριστικά. Βέβαια, «ένας από τους λόγους που ο κορωνοϊός είναι ψηλά είναι οι υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις, αλλά δεν καταφέραμε και να ελέγξουμε την κινητικότητα και τους συνωστισμούς είτε αυτό λέγεται παρέα είτε ΜΜΜ».
Όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος «δεν είχαμε πίεση χθες στην εφημερία μου και δεν έχει σχέση το τρίτο κύμα με το δεύτερο που βιώσαμε. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι ελεγχόμενη. Θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε γρήγορα για να μπούμε στην τελευταία φάση ύφεσης της νόσου όπου πρέπει να αλλάξει η στρατηγική μας. Να σταματήσουμε να περιορίζουμε τα ανθρώπινη δραστηριότητα. Να μείνουν όλα ανοιχτά και να δώσουμε βάση στο υγειονομικό σύστημα να εκριζώσει τον ιό… Δεν θα φτάσουμε στο σημείο μηδέν».
Μεταλλαγμένος κορωνοϊός: «Η πολιτεία να εμπιστευτεί το Υγειονομικό της Σύστημα»
Θυμίζουμε πως ο Νίκος Καπραβέλος σε πρόσφατες δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τόνισε πως «συνεχίζουμε να δίνουμε το ίδιο λανθασμένο φάρμακο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, που οδηγεί σε μικρές και μεγάλες εκρήξεις».
Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του Υγειονομικού Συστήματος της χώρας ως βασικού παράγοντα επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. «Πρέπει η πολιτεία να εμπιστευτεί το Υγειονομικό της Σύστημα, να το ενισχύσει και να το αναβαθμίσει. Υπάρχουν χρόνια προβλήματα. Με την έλευση της πανδημίας, πρέπει να το προσαρμόσουμε στις νέες υγειονομικές ανάγκες».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας