Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν εν μέσω κορωνοϊού – Ανοιχτά τα ανθοπωλεία

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν εν μέσω κορωνοϊού – Ανοιχτά τα ανθοπωλεία
Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν εν μέσω πανδημίας.

Η πανδημία έχει χτυπήσει όλο τον πλανήτη, αλλά οι ερωτευμένοι θα γιορτάσουν τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Θυμηθείτε ότι στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας έχουμε καθολικό lockdown, αλλά τα ανθοπωλεία είναι ανοιχτά. Γι’ αυτό μην παραλείψετε να χαρίσετε ένα λουλούδι στην ή στον σύντροφό σας.

Πώς λειτουργούν τα ανθοπωλεία

Τα ανθοπωλεία θα παραμείνουν σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα. Οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο με ραντεβού και για τη μετάβασή τους στο ανθοπωλείο θα πρέπει να στείλουν SMS 2 στο 13033. Δηλαδή με τη μέθοδο click in shop (ή click inside).

Να σημειωθεί ότι οι ανθοπώληδες είχαν κάνει παραγγελίες και εισαγωγές των λουλουδιών για την ημέρα των ερωτευμένων από έναν μήνα πριν. Έτσι, δόθηκε στα ανθοπωλεία η δυνατότητα να λειτουργήσουν έστω για αυτές τις δύο ημέρες (χθες και σήμερα), κάτι που θα κάνει και αυτούς χαρούμενους, αλλά και όσους δεχτούν δώρα από τους αγαπημένους τους. Άλλωστε, τι πιο ωραίο από ένα μπουκέτο λουλούδια ή μια όμορφη σύνθεση για να δείξουμε την αγάπη μας;

Αφιερωμένο στον Άγιο Βαλεντίνο το Doodle της Google

Tο Google Doodle της Κυριακής (14/02) είναι αφιερωμένο στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, κατά την οποία είθισται να εορτάζουν οι ερωτευμένοι.

Ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος

Ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ευρέως αναγνωρισμένος ρωμαιοκαθολικός Άγιος του 3ου αιώνα και τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου και πλέον από τον Μεσαίωνα συνδέεται με μια παράδοση γαλήνιας αγάπης.

Συγκεκριμένα, ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ιερέας στη Ρώμη και βοηθούσε τους Χριστιανούς που ήταν θύματα διώξεων στην περιοχή, μαρτύρησε και θάφτηκε σε χριστιανικό κοιμητήριο στα βόρεια της πόλης, στις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και εορτάζεται ως Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από το 496.

Μάλιστα, τα υπολείμματά του κρατήθηκαν στην Εκκλησία, και σε κατακόμβες του Σαν Βαλεντίνο, που παρέμεινε σημαντικός χώρος προσκυνήματος κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, μέχρι τη μεταφορά των λειψάνων του στην εκκλησία Σάντα Πρασέντε κατά το ποντιφικάτο του Νικολάου Δ’.

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου εν μέσω πανδημίας – Highlights από διάφορες πόλεις

Ταίρι εν όψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου αναζήτησαν οι Μοσχοβίτες ανεβαίνοντας σε μία… ρόδα λούνα παρκ! Δεκάδες άνδρες και γυναίκες είχαν από επτά λεπτά ο καθένας για να βρουν το άλλο τους μισό. Οι γυναίκες περίμεναν στις θερμαινόμενες καμπίνες και οι άνδρες έμπαιναν μέσα. Εν συνεχεία οι συμμετέχοντες σημείωναν τις επιλογές τους και έδιναν τη φόρμα στους διοργανωτές που αναλάμβαναν να τους φέρουν σε επαφή.

«Έχω μόνο θετικές εντυπώσεις. Υπήρχαν τόσες πολλές εκπλήξεις. Οι νεαροί είναι πολύ καλοί. Επίσης ήταν ωραίο που ανέβηκα στον μύλο. Όλο αυτό που έφτιαξαν εδώ είναι πολύ ωραίο», λέει μία κοπέλα, κάτοικος Μόσχας.

Καροτσάκια για… εργένηδες προσφέρει ένα σουπερμάρκετ στην ουγγρική πόλη Τσέμερ. Ελέω πανδημίας, οι κοινωνικές συνευρέσεις απαγορεύονται, κάτι που όμως δεν ισχύει με τα σουπερμάρκετ. Έτσι, τα γαλάζια ταμπελάκια στους άνδρες, τα ροζ στις κοπέλες και πάνω τους γράφει: «Ψάχνω το άλλο μου μισό».

Η Άννα-Μαρία σχολιάζει πως «είναι μια πολύ ωραία ιδέα, αν και αναρωτιέμαι ποιος είναι αρκετά γενναίος για να το κάνει. Για παράδειγμα, εγώ είμαι μόνη μου και δεν τόλμησα, αλλά τώρα, μιας και μου το είπες, μπορεί και να δοκιμάσω».

Όσο για εκείνους που έχουν ήδη βρει το άλλο τους μισό, η γαλλική κωμόπολη Μεντίς προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να διατρανώσουν την αγάπη τους σε δημοτικές ταμπέλες. Κι όλα αυτά τα λόγια που ο Άγιος Βαλεντίνος βάζει στο στόμα των πιστών του θα στολίσουν ανήμερα της γιορτής του τις ταμπέλες ρίχνοντας – έστω και για μία ημέρα – άπλετο κόκκινο στο γκρίζο της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play