ΟΛΜΕ – ΔΟΕ: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί με την στήριξη της ΑΔΕΔΥ
Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ προχωρούν σε διήμερο κινητοποιήσεων στις 14 και 15 Ιανουαρίου. Ανάμεσα σε άλλα, οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι: «Για μια ακόμη φορά εμπαιγμός! Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, «ανοίγουν» τα σχολεία χωρίς να δίνουν ούτε ένα ευρώ για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών».
Δύο συγκεντρώσεις θα γίνουν στο υπουργείο Παιδείας. Αύριο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 14:00 το μεσημέρι, ενώ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου θα γίνει κινητοποίηση την ίδια ώρα.
Στην ανακοίνωση τους οι καθηγητές αναφέρουν: «Απαιτούμε:
- την άμεση ενημέρωση της Ομοσπονδίας σχετικά με τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμοξιολόγων, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
- την άμεση συνάντηση με το ΥΠΑΙΘ προκειμένου να ενημερωθεί η Ομοσπονδία για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων και προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις μας για την παιδαγωγικά ομαλή και ασφαλή μετάβαση στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».
Στην ανακοίνωση τους οι δάσκαλοι μεταφέρουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, με :
- Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας.
- Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία και όχι 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
- Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
- Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
- Για τη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, που το επιθυμούν, στον εθνικό εμβολιαστικό σχεδιασμό.
- Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
- Αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Εκπαίδευση, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, και άμεσα γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
- Κάλυψη όλων των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό εκπαιδευτικών και μαθητών. Προσαρμογή των εκπαιδευτικών αντικειμένων και μαθημάτων για ουσιαστική εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εφόσον απαιτηθεί ξανά.
- Μείωση της ύλης των μαθημάτων (ας αναλογιστούν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα, οι μαθητές των μικρών τάξεων) ώστε έπειτα από δύο σχολικά έτη με τεράστια ζητήματα λειτουργίας και με την τηλεκπαίδευση να μην καλύπτει το σύνολο των μαθητών αλλά ούτε και να μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία, να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο επόμενο σχολικό έτος δίχως μαθησιακά κενά και ανισότητες.
- Άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που αφορούν την εικόνα της διασποράς του ιού στις σχολικές μονάδες από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας