Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Έχει μιλήσει ξανά στο παρελθόν για οικονομικά προβλήματα
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει βρεθεί στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες με μια ανάρτηση που έκανε τονίζοντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Δεν έχω ρεύμα, δεν έχω φως, δεν έχω να μαγειρέψω… Θα βάλω θηλιά στο λαιμό μου. Αυτό μόνο μου μένει να κάνω», έγραψε μεταξύ άλλων στο διαδίκτυο, σηκώνοντας κύματα κριτικής αλλά και συμπαράστασης.
Κριτικές και ανταπάντηση
Ανάμεσα σε αυτούς που άσκησαν κριτική και η Έλενα Ακρίτα που σχολίασε μεταξύ άλλων: «Ψεύδεται όταν λέει πως αυτή πληρώνει την περίθαλψη του Μίκη. Ο Θεοδωράκης και το ταλέντο του πλήρωνε πάντα για όλους και για όλα. Από τα χρήματα που κέρδισε θα μπορούσαν να ζήσουν γενιές μετά από αυτόν».
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μετά από τις έντονες αντιδράσεις εμφανίστηκε να δηλώνει μέσω του δημοσιογράφου, Νίκου Νικόλιζα, «Μην με πολιορκείτε» και να σημειώνει ότι έχει την αμέριστη συμπαράσταση του πατέρα της σε όλες τις τις κινήσεις.
Τι είχε πει για τα οικονομικά προβλήματα στο παρελθόν
Η ίδια έχει μιλήσει και στο παρελθόν για οικονομικά προβλήματα, αν και όχι με τόση ένταση, αλλά και για τη σχέση της με το χρήμα. Όπως είχε πει σε συνέντευξή, που αναφέρει το ethnos.gr, της η σχέση της με το χρήμα είναι τραγική.
«Εγώ δυστυχώς κληρονόμησα τα σπίτια που έφτιαξε ο πατέρας μου με τον κόπο του και τον ιδρώτα του. Πρέπει, όμως, να συντηρηθούν και έγινα σκλάβα του χρήματος ακριβώς για τη συντήρησή τους. Δουλεύουμε τα καλοκαίρια και μετά από κάθε Δεκέμβρη, είμαστε ταπί. Με δανεικά! Κρατάμε τεφτεράκι στον κρεοπώλη, στο φαρμακείο, όπου μπορείς να φανταστείς» θα τονίσει στον Αντώνη Μποσκοΐτη και το «Κουτί της Πανδώρας», λίγες βδομάδες πριν από το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, στο Καλλιμάρμαρο.
Η ίδια, είναι επικεφαλής της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» που έχει στόχο τη διάδοση της μουσικής τού συνθέτη στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται και το «Ρωμανό», τον εκδοτικό οίκο, όπου έχουν περάσει τα πνευματικά δικαιώματα απ’ όλα τα έργα του πατέρα της.
«Ο κόσμος νομίζει ότι ο πατέρας μου είναι ο Ρότσιλντ της Ελλάδας. Από το 2017 έχει να πληρωθεί ο πατέρας μου από την ΑΕΠΙ, εκεί που ζούσε απ’ τα δικαιώματα του. Όλα τα παιδιά σήμερα ακούνε μουσική από το spotify. Δεν πωλούνται πια δίσκοι. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι με εταιρείες στο διαδίκτυο, αλλά κι εκεί δεν μετράει το “καλάθι”, όσο το “πάτημα”, το κλικ. Δεν έπρεπε να παίρνει και ο πατέρας μου το κατιτί, εκεί που παλιά έπαιρνε ένα 10 – 12% για κάθε δίσκο;» θα υπογραμμίσει στην ίδια συνέντευξη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας