Για πόση ώρα παραμένει ο κορωνοϊός στο ασανσέρ αν κάποιος φτερνιστεί

Για πόση ώρα παραμένει ο κορωνοϊός στο ασανσέρ αν κάποιος φτερνιστεί
"Το ασανσέρ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα", τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

“Για μισή ώρα παραμένει ο κορωνοϊός στο ασανσέρ αν κάποιος φτερνιστεί” ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. “Το ασανσέρ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βγήκε μια μελέτη του Άμστερνταμ που λέει ότι τα σταγονίδια αν είναι κλειστές οι πόρτες του ασανσέρ είναι μέσα στο ασανσέρ για μισή ώρα” ανέφερε χαρακτηριστικά. Για αυτό τον λόγο η ίδια εξήγησε ότι μέσα στο ασανσέρ δεν θα πρέπει να μπαίνουν πολλά άτομα και όσοι μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν με τις σκάλες. Επιπλέον, η κ. Παγώνη, ανέφερε πως σε περίπτωση που πιάνουμε πόμολα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας, ενώ για τα ρούχα σημείωσε πως είναι καλό να τα βγάζουμε να αεριστούν και όχι να τα βάζουμε κατευθείαν στις ντουλάπες μας.

Για το εμβόλιο της γρίπης

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης η ίδια ανέφερε δεν χρειάζεται να κάνουμε το τεστ κορωνοιου για να κάνουμε αυτό το εμβόλιο και πως από 20 Οκτωβρίου μπορουν να το κάνουν οι ευπαθείς ομάδες και μετά σιγά σιγα οι μικρότερες ηλικίες. Παράλληλα υπογράμμισε πως αν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα μεταξύ αυτών και ένα ενδεχόμενο lockdown θα καθοριστεί από τρείς παράγοντες:

  • Τον αριθμό των κρουσμάτων
  • Τον αριθμό νοσηλευομένων
  • Τον αριθμό διασωληνωμένων.

Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους

Για την έξαρση των κρουσμάτων του , τα νέα μέτρα, το εμβόλιο καθώς και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θα είχε ένα ενδεχόμενο lockdown μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, σε πρωινή εκπομπή του Οpen. «Δεν πρέπει να πάρουμε κατά γράμμα την άποψη του πρωθυπουργού, γιατί ήταν αυστηρή. Πρέπει να δούμε πώς θα συνεχίσουμε τη ζωή μας,  χαρούμενοι με αισιοδοξία αλλά παράλληλα να προσέχουμε. Ίσως είναι καιρός να επιλέγουμε ποια θα είναι η παρέα μας αυτόν τον χειμώνα, να βρισκόμαστε μία-δύο οικογένειες ή ζευγάρια να βρισκόμαστε, ώστε να μην πολλαπλασιάζονται οι επαφές», δήλωσε αναφερόμενη στις λεγόμενες «κοινωνικές φούσκες».

Να αρχίσουμε να ζούμε σε «κοινωνικές φούσκες» για αυτή την περίοδο

Σε αυτές τις «κοινωνικές φούσκες» είχε αναφερθεί στο παρελθόν και ο καθηγητής . «Να δημιουργήσουμε κοινωνικές φούσκες, να περιορίσουμε για αυτή την περίοδο τον κοινωνικό μας κύκλο. Να συναντάμε μόνο φίλους και γνωστούς και μπορούμε να τους συναντάμε όσο συχνά θέλουμε. Να ζήσουμε σε αυτές τις κοινωνικές φούσκες για λίγο καιρό έως ότου έρθουν τα εμβόλια», είχε τονίσει.

«Χαίρομαι που η κυβέρνηση το παραδέχτηκε για τις συγκοινωνίες και παίρνει μέτρα. Όλοι πρέπει να πιέζουμε ώστε η πολιτεία να πάρει περισσότερα μέτρα στο μέτρο του δυνατού. Προτείνω μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, μεγιστοποίηση εργασίας από απόσταση και ενίσχυση όσων εργαζόμενων αρρωστήσουν ώστε να μην αποφύγουν να παρουσιάσουν τα συμπτώματα που έχουν», υπογράμμισε αναφερόμενη στο θέμα του συνωστισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play