Πλημμύρες στην Εύβοια: Εκατοντάδες νεκρά πουλιά στη Χαλκίδα από την κακοκαιρία
Οι κάτοικοι της Χαλκιδας αντίκρυσαν σήμερα το πρωί μία αποτρόπαια εικόνα. Εκατοντάδες πουλιά βρίσκονταν νεκρά στην παραλία. Οι κεραυνοί και η μεγάλη βροχόπτωση που ακολούθησε οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο των πουλιών. Η κακοκαιρία «Θάλεια» έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές και μία από αυτές είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα ghettomagazine.gr. τα εκατοντάδες νεκρά πουλιά.
Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η κακοκαιρία έκανε αισθητή την παρουσία της και στην πρωτεύουσα της Εύβοιας και οι πολλοί κεραυνοί, αλλά και η ένταση της βροχής είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων πουλιών.
Δείτε φωτογραφίες:
Αντιμέτωποι με μια θλιβερή εικόνα ήρθαν και οι πολίτες της Κορίνθου το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, καθώς σύμφωνα με το korinthostv.gr δεκάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία.
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή όλο το βράδυ, καθώς και η έντονη κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, ήταν αρκετοί για να ξεβραστούν στις ακτές τα νεκρά ψάρια.
Η κακοκαιρία άφησε ανεξίτηλο για πάντα το στίγμα της στο νησί της Εύβοιας με τα Ψαχνά να έχουν τελείως καταστραφεί. Οι απώλειες σε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος, είναι οι σημαντικότερες συνέπειες της κακοκαιρίας. Οι έντονες βροχοπτώσεις που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και τα πλημμυρικά φαινόμενα έρχονται σαν αποτέλεσμα και της κλιμματικής αλλαγής. Οι πλημμύρες στην Εύβοια θύμισαν σε όλους στη χώρα μας τις πλημμύρες στη Μάνδρα, που και εκεί μέσα σε λίγη ώρα επήλθε η απόλυτη καταστροφή.
Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα και προκαλούν πλημμύρες και υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, καθώς και περιορισμό των υδάτινων πόρων σε ορισμένες περιοχές.
Συνέπειες για την Ευρώπη
Οι χώρες της νότιας και κεντρικής Ευρώπης πλήττονται όλο και πιο συχνά από κύματα καύσωνα, δασικές πυρκαγιές και ξηρασίες.Η λειψυδρία στις περιοχές της Μεσογείου αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι ξηρασίας και ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.
Η Βόρεια Ευρώπη δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες βροχοπτώσεων και οι πλημμύρες θα γίνουν σύνηθες φαινόμενο τον χειμώνα. Οι αστικές περιοχές, όπου ζουν σήμερα 4 στους 5 Ευρωπαίους, εκτίθενται σε καύσωνες, πλημμύρες ή στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας, αλλά συχνά δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
Συνέπειες για τις αναπτυσσόμενες χώρες
ολλές φτωχές αναπτυσσόμενες χώρες βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται περισσότερο. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί συχνά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό τους περιβάλλον και διαθέτουν τους λιγότερους πόρους για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.
Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη επιπτώσεις στην υγεία:
Έχει σημειωθεί αύξηση του αριθμού των θανάτων που σχετίζονται με τον καύσωνα σε ορισμένες περιοχές και μείωση των θανάτων που σχετίζονται με το κρύο σε άλλα κράτη μέλη. Βλέπουμε ήδη αλλαγές στην κατανομή ορισμένων ασθενειών που μεταδίδονται με το νερό καθώς και φορέων νόσων. .
Κίνδυνοι για την άγρια πανίδα και χλωρίδα
Η κλιματική αλλαγή επέρχεται εξαιρετικά γρήγορα και πολλά είδη φυτών και ζώων αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Πολλά είδη που ζουν στην ξηρά ή σε γλυκά και θαλασσινά νερά έχουν ήδη μετακινηθεί προς νέες περιοχές. Ορισμένα είδη φυτών και ζώων θα αντιμετωπίσουν υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης εάν η μέση θερμοκρασία της γης εξακολουθήσει να αυξάνεται ανεξέλεγκτα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας