Ανάρτηση σοκ της Ραχήλ Μακρή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ανάρτηση σοκ της Ραχήλ Μακρή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ραχήλ Μακρή Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χυδαία επίθεση προς τον MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου έκανε η Ραχήλ Μακρή.

Σοκ προκάλεσε η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό της η Ραχήλ Μακρή για τις δηλώσεις του Έλληνα αθλητή Γιάννη Ατετοκούνμπο. Συγκεκριμένα στο επίκεντρο έχει βρεθεί εσχάτως ο αθλητής μπάσκετ γιατί σε συνέντευξη που έδωσε σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που έζησε ως παιδί στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στα άλλα σημείωσε ότι ζούσε υπό την διαρκή φόβο ότι ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του θα απελαθούν. Επεσήμανε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα λευκών όπου μπορεί η ζωή κάποιου με το δικό του χρώμα να γίνει δύσκολη, τονίζοντας ότι σε πολλές γειτονιές αντιμετώπιζε αρνητικότητα και ρατσισμό. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας. Ένας σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας μάλιστα τον χαρακτήρισε «μαϊμού» με τη Νίκη Κεραμέως να αποφασίζει την αποπομπή του.

Χυδαία επίθεση προς τον MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου έκανε και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Όπως φαίνεται όμως ούτε η Ραχήλ Μακρή κατάφερε να μείνει αμέτοχη. Η πρώην βουλευτής με ανάρτησή της στο facebook τόνισε: «Πάρε το π@υλο και πίσω την ελληνική ιθαγένεια».

Σάλος προκλήθηκε και για το ρατσιστικό σχόλιο της Athens Voice για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πάνω που το θέμα άρχισε να ηρεμεί, ένα κείμενο που φιλοξενήθηκε στην Athens Voice έδωσε νέα διάσταση στο θέμα. Συγκεκριμένα το κείμενο με τίτλο “Μην ξεχνάς, Γιάννη”, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Αφορμή ήταν ένα σημείο που αναφέρει ότι ο Γιάννης και η οικογένεια του ήρθε στη χώρα μας παράνομα χωρίς να τον καλέσει κανένας. Παράλληλα χαρακτηρίζει το κίνημα που ξεκίνησε στην Αμερική μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ “μια μόδα”.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο του ο Αντώνης Δαρζέντας αναφέρει: ” Αλλά και συ Γιάννη δεν πρέπει να ξεχνάς κάτι. Μέσα στη μόδα του Black lives matter μπέρδεψες την Αμερική με την Ελλάδα. Έτσι μπέρδεψες το εξής σημαντικό. Ετούτη η χώρα ουδέποτε στα μοντέρνα χρόνια, αλυσόδεσε σκλάβους, ουδέποτε τους έφερε με το ζόρι να μαζέψουν τις φυτείες τους, ουδέποτε τους κρέμασε στα δέντρα.Αντίθετα Γιάννη εσείς παραβιάσατε σύνορα, εσείς ήρθατε σε μια χώρα που δεν σας φώναξε και δεν ήθελε να εκμεταλλευθεί κανέναν”.

Φυσικά το επίμαχο κομμάτι σχολιάστηκε αρνητικά στα Social Media καθώς αρκετοί το βρήκαν ρατσιστικό και αχρείαστο. Παράλληλα αρκετοί χρήστες αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο μέσο έχει πάρει ένα αρκετά μεγάλο ποσό από τη λίστα Πέτσα. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που η Athens Voice έχει βρεθεί στο επίκεντρο για ρατσιστικά σχόλια. Κάτι ανάλογο είχε γίνει με τον θάνατο μιας αλλοδαπής καθαρίστριας στο Κρατικό της Νίκαιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play