Υπολογισμός Μορίων: Δείτε τι συγκεντρώσατε από τις Πανελλήνιες

Υπολογισμός Μορίων: Δείτε τι συγκεντρώσατε από τις Πανελλήνιες
Υπολογισμός Μορίων: Η εφαρμογή είναι σε ισχύ τόσο για όσους έδωσαν Πανελλήνιες με το νέο σύστημα όσο και για αυτούς που εξετάστηκαν με το παλιό σύστημα.

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2020 και πλέον το επόμενο βήμα για τους υποψηφίους είναι ο υπολογισμός των μορίων που συγκέντρωσαν.

Έτσι, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική σελίδα της μια εύκολη εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στους υποψηφίους να δουν πολύ γρήγορα πόσα μόρια συγκέντρωσαν. Η εφαρμογή είναι σε ισχύ τόσο για όσους έδωσαν Πανελλήνιες με το νέο σύστημα όσο και για αυτούς που εξετάστηκαν με το παλιό σύστημα.

Υπολογίστε τα μόριά σας με το νέο σύστημα

Για την εισαγωγή των υποψηφίων με το νέο σύστημα εισαγωγής των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2020 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ισχύουν τα εξής για το τρόπο υπολογισμού των Μορίων 2020:

  • Για το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021, δηλαδή για τους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες του έτους 2020 με το νέο σύστημα, υπολογίζεται μόνο ο μέσος όρος των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (χωρίς να συνυπολογίζεται ο βαθμός του απολυτηρίου).
  • Στα Τμήματα όπου απαιτείται η εξέταση ειδικού μαθήματος ή πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για την εισαγωγή υποψηφίων σε αυτά, λόγω της φύσης του γνωστικού αντικειμένου που θεραπεύουν, η εξέταση του ειδικού μαθήματος ή της πρακτικής δοκιμασίας γίνεται πανελλαδικά. Σε κάθε ειδικό μάθημα ο υποψήφιος πρέπει να επιτύχει βαθμολογία τουλάχιστον ίση με το μισό της προβλεπόμενης μέγιστης δυνατής. Για τον υπολογισμό της συνολικής βαθμολογίας, προστίθεται στη βαθμολογία, όπως έχει υπολογιστεί σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο, η βαθμολογία που προκύπτει από το γινόμενο του βαθμού των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών με τον αντίστοιχο συντελεστή.

Υπολογίστε τα μόριά σας με το παλιό σύστημα

Για την εισαγωγή των υποψηφίων με το παλιό σύστημα εισαγωγής των Πανελληνίων 2020 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ισχύουν τα εξής για το τρόπο υπολογισμού των Μορίων 2020:

Ο τρόπος υπολογισμού των μορίων για εισαγωγή στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθορίζεται με το άρθρο 3 της αριθμ.Φ.253/193309/Α5/2015 (ΦΕΚ 2647 Β΄) Υ.Α. σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 2 της αριθμ.Φ.253/142542/Α5/2017 (ΦΕΚ 2995 Β’) Υ.Α. και βασίζεται μόνο στο γραπτό βαθμό των 4 ή 5 μαθημάτων. Τα μόρια για κάθε επιστημονικό πεδίο προκύπτουν από τα 4 μόνο μαθήματα του κάθε πεδίου.

Για τον υπολογισμό των μορίων, σύμφωνα με τα foititikanea, εφαρμόζεται ο τύπος:  [ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 1,3) + (Β x 0,7) ] x 100 = ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ για συγκεκριμένο πεδίο, όπου Α, Β, Γ, Δ είναι οι γραπτοί βαθμοί των 4 πανελλαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου πεδίου και Α,Β είναι οι γραπτοί βαθμοί των 2 μαθημάτων με συντελεστές βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος διεκδικεί την εισαγωγή του σε πεδίο με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας, τότε για τον υπολογισμό των μορίων εφαρμόζεται ο τύπος: [ (Α+Β+Γ+Δ) x 2 + (Α x 0,9) + (Β x 0,4) ] x 100 = ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΡΙΩΝ για συγκεκριμένο πεδίο, όπου Α, Β, Γ, Δ είναι οι γραπτοί βαθμοί των 4 πανελλαδικών μαθημάτων του συγκεκριμένου πεδίου και Α,Β είναι οι γραπτοί βαθμοί των 2 μαθημάτων με μειωμένους συντελεστές βαρύτητας του συγκεκριμένου πεδίου.

Και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις, στο σύνολο των μορίων θα προστεθούν και τα επιπλέον μόρια που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος από τυχόν εξέτασή του σε ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες με τους αντίστοιχους συντελεστές τους.

Για να υπολογίσετε τα μόριά σας είτε με το νέο είτε με το παλιό σύστημα, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play