Θέματα Πανελλαδικές 2020 ΕΠΑΛ: Aυτά “έπεσαν” σήμερα στα μαθήματα ειδικότητας
Σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάζονται εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας και ειδικότερα στο Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές, το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, ενώ αναρτήθηκαν τα θέματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι μαθητές.
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για το μάθημα Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για το μάθημα Δικτύων Υπολογιστών
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα για το μάθημα Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εξετάσεις στα μαθήματα Γενικής Παιδείας, συνέχεια έχουν τα μαθήματα ειδικότητας, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια των εξετάσεων είναι 3 ώρες, ενώ τα θέματα θα γίνουν γνωστά στις 10:00 π.μ..
Παράλληλα αναμένεται άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες σχολές και αντίστοιχη πτώση στα τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καθηγητών. Η καραντίνα, όπως εκτιμούν όσοι ασχολούνται με την πορεία των βάσεων, ωφέλησε τους καλούς μαθητές που διάβασαν ακόμα περισσότερο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γιάννης Βαφειαδάκης, εκτιμά ότι οι φετινές βάσεις θα είναι «διπλής διαδρομής». Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι μαθητές άνω του 17 εκμεταλλεύτηκαν όλο το χρονικό διάστημα που έμειναν κλειστά τα σχολεία και μελέτησαν ακόμα περισσότερα, ενώ άλλοι υποψήφιοι απομακρύνθηκαν από τη μελέτη τους, με αποτέλεσμα οι μεσαίες και χαμηλόβαθμες σχολές να έχουν πτωτική τάση.
Επισημαίνονται και τα εξής:
- Κατά τη διάρκεια των πανελλήνιων εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική, ωστόσο είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες
- Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων, ενώ το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
- Οι αίθουσες πρέπει να αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων απαγορεύεται, ενώ όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας