Πανελλήνιες 2020: Συνεχίζονται κανονικά οι εξετάσεις με Αρχαία και Μαθηματικά
Σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι συνεχίζουν με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίζονται στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ εκείνοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά. Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις των μαθημάτων αυτών αφορούν τους υποψήφιους που διαγωνίζονται με το νέο σύστημα, αλλά και με το παλιό.
Υπενθυμίζεται ολόκληρο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων
- Το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας).
- Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν σήμερα, Τετάρτη 17/6, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
- Την Παρασκευή 19/6, θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).
- Ακολουθούν, την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και
- στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.
- Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
- Ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους).
- Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
- Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.
Χτες οι υποψήφιοι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά. Στους μαθητές δόθηκε ένα άρθρο από εβδομαδιαίο περιοδικό «που αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, η οποία σηματοδοτεί κάθε χρόνο μια επείγουσα υπενθύμιση ότι το υδάτινο στοιχείο είναι από τα πολυτιμότερα για την ανθρώπινη ύπαρξη» . Παράλληλα τους ζητήθηκε να γράψουν μία ομιλία, την οποία θα απευθύνουν στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές τους με θέμα τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατεύσουν το υδάτινο στοιχείο. Στο κομμάτι του λογοτεχνικού κειμένου τους δόθηκε ένα απόσπασμα από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ίταλο «Καλβίνο Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας