Νέα Σμύρνη Λάρισας κορωνοϊός: Nέα μαζική δειγματοληψία σήμερα στον οικισμό Ρομά

Νέα Σμύρνη Λάρισας κορωνοϊός: Nέα μαζική δειγματοληψία σήμερα στον οικισμό Ρομά
Νέα Σμύρνη Λάρισας κορωνοϊός: Οι αρχές εφαρμόζουν τον σχεδιασμό 0-7-14 που καλύπτει τρεις διευρυμένες δειγματοληψίες σε διάστημα 14 ημερών για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση κυμαίνεται ο ιός.

Νέα Σμύρνη Λάρισας κορωνοϊός: Σήμερα 27 Μαΐου, διενεργείται στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας νέα δειγματοληψία προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι πορεία βρίσκεται η κατάσταση του κορωνοϊού στην κοινότητα. Ειδικότερα, οι αρχές εφαρμόζουν τον σχεδιασμό 0-7-14 που καλύπτει τρεις διευρυμένες δειγματοληψίες σε διάστημα 14 ημερών από την νέα έξαρση του  φονικού ιού. Σύμφωνα με το larissanet.gr, στη σημερινή 14η ημέρα συμμετέχουν πάνω από 15 συνεργεία από τον ΕΟΔΥ, από τα δύο νοσοκομεία της περιοχής, αλλά και από την  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στόχος είναι να ληφθούν εκατοντάδες δείγματα τα οποία θα σταλούν προς εξέταση στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα.

Παράλληλα χθες έγινε σύσκεψη αργά το βράδυ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της σημερινής δειγματοληψίας. Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συμμετείχαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και συντονιστής της Αρωγής Βασίλης Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Αστέριος Μαντζιώκας, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Κατσικονούρης, ο διοικητής του ΓΝΛ Απόστολος Κομνός και ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Σωτήρης Τσιόδρας: «Ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει»

«Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκίνησε. Με προσοχή. Ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει. Διασπείρεται εύκολα. Όταν έχω συμπτώματα, πρέπει να ελέγχομαι, να απομονώνομαι, να παίρνω θεραπεία όταν χρειάζεται. Σαν παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, θαρρείς όλη η Γη έγινε ένα. Ζήσαμε και ζούμε δύσκολα, με εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν τον κάβο του ιού και εκατοντάδες χιλιάδες να μην τα καταφέρνουν» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Οι ενέργειες των ελληνικών υγειονομικών Αρχών για τη χλωροκίνη

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας «σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η χώρα μας έχει υιοθετήσει αυτό το σχήμα στο θεραπευτικό της αλγόριθμο και αμέσως με το που δημοσιεύεται η μελέτη του Lancet, το ίδιο απόγευμα εγώ στέλνω email και ταυτόχρονα τρία άλλα μέλη της Επιτροπής Επιστημόνων στέλνουν email ο ένας στον άλλο, για να συνεδριάσουμε προκειμένου να αξιολογήσουμε όλα αυτά τα δεδομένα και δούμε έαν αυτά επαρκούν, ώστε να αλλάξουμε το θεραπευτικό μας αλγόριθμο. Έχουμε πάρα πολύ λίγους ασθενείς πλέον στα νοσοκομεία, ασθενείς που έχουν λάβει θεραπεία με χλωροκίνη».

Ως προς το εάν βοηθά ή όχι η χρήση της χλωροκίνης στα κλινικά δεδομένα, σημειώσε: «Έχουμε το Μητρώο Ασθενών που έχει ολοκληρωθεί και γρήγορα θα αξιολογηθεί. Επίσης έχουμε το Σύστημα Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, στο οποίο έχουν δηλωθεί τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες από φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν αυτό τον καιρό. Μόνον τρεις από αυτές αφορούσαν τη χλωροκίνη και την υδροξυχλωροκίνη και καμία από αυτές δεν είχε καρδιολογικές επιπλοκές και άλλες δύο αφορούσαν άλλα φάρμακα. Ήδη το Σύστημα Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ χρησιμοποιείται στον έλεγχο του άλλο φαρμάκου, της ρεμδεσιβίρης, η χρήση του οποίου προκρίνεται έναντι του κορωνοϊού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play