Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία στη χώρα ενημερώνει σε λίγη ώρα τους Έλληνες πολίτες για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό τόσο για τη χώρα μας όσο και για τον υπόλοιπο πλανήτη. Μαζί του όπως πάντα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα αναφερθεί στα μέτρα της κυβέρνησης που τίθενται σε πλήρη εφαρμογή για το καλό των Ελλήνων πολιτών.
Ο χθεσινός απολογισμός
Τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 156, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.401. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, οι θάνατοι έφτασαν τους 121, αφού σήμερα πέθαναν άλλοι 5 συμπολίτες μας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.401. Από αυτά, 572 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.111 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 59 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Στα 121 τα θύματα στη χώρα μας
Στα 121 έφτασαν τα θύματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα. Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό πως μια γυναίκα 101 ετών έχασε τη ζωή της, νοσηλευόμενη στο «Σωτηρία». Επρόκειτο για τον 120ο θάνατο. Η ηλικιωμένη γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (αρρυθμία, κολπική μαρμαρυγή, άνοια), είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και η λοίμωξη από τον ιό επιβάρυνε την κατάστασή της.
Χθες, άφησαν την τελευταία τους πνοή ένας 35χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα κι ένας 75χρονος άνδρας που νοσηλευόταν από τις 27 Μαρτίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και έπασχε και από κολπική μαρμαρυγή. Το βράδυ της Δευτέρας λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για 116 νεκρούς είχε γίνει γνωστό ότι πέθανε και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενο νόσημα (καρδιολογικό πρόβλημα).
Πως το εξήγησε ο Τσιόδρας το θάνατο του 35χρονου
Ο 35χρονος άνδρας από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ενώ νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στις 15 Απριλίου ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό, διασωληνώθηκε δύο ήμερες μετά και τελικά σήμερα άφησε την τελευταία το πνοή.
Αναφερόμενος στην περίπτωση του 35χρονου που κατέληξε από κορωνοϊό στη χώρα μας, ο κύριος Τσιόδρας παραδέχτηκε ότι «δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας χωρίς να έχουν άλλα προβλήματα υγείας». Ο Σ. Τσιόδρας παρέθεσε και στοιχεία που αφορούν τους θανάτους στη χώρα μας τονίζοντας ότι κανένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί σε παιδιά ηλικίας0-17 ετων, ενώ έχουν καταγραφεί μόλις 2 θάνατοι σε νέους 18-39 ετών και 29 θάνατοι σε ανθρώπους ηλικίας 40-64 ετών.
Ο ίδιος εξήγησε ότι ο θάνατος σε νέους ανθρώπους έχει παρατηρηθεί και σε άλλες σοβαρές πνευμονίες που προκαλούνται από τον πνευμονιόκοκκο και τη γρίπη. Παραδέχθηκε ότι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί καταλήγουν οι νέοι άνθρωποι από τις επιπλοκές τέτοιων ιών και εξήγησε τι μπορεί να συμβαίνει:
«Ίσως να είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα τα οποία δεν γνώριζαν. Σε κάποιες περιπτώσεις μένουμε με αναπάντητο το ερωτηματικό τι συνέβη και πως συνέβη. Κάποιοι πιστεύουν ότι η αντίδραση του οργανισμού μπορεί να είναι χειρότερη αν εκτεθείς περισσότερο στον ιό. Για παράδειγμα, αν ένας ασθενής που νοσεί βήξει δίπλα μου έχει μεγάλες ποσότητες του ιού τις οποίες θα εισπνεύσω. Επίσης, άλλοι υποστηρίζουν την προδιάθεση σε μια συγκεκριμένη νόσο και μάλιστα γίνονται μελέτες που εξετάζουν αν κάποιοι είναι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό».
Μια τρίτη εκδοχή, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, είναι αυτή της πολυσυστηματικής μορφής στα σοβαρά περιστατικά που αφορά τον πνεύμονα και την καρδιά. Είναι αυτό που ονομάζουμε ιογενή σήψη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Τσιόδρας, και μπορεί σε κάποιους νέους να οδηγήσει σε κατάρρευση είτε έχουν καλό είτε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
Τέλος, ο κύριος Τσιόδρας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τους θανάτους σε νέους, αναφέρθηκε σε κάτι πρωτόγνωρο ακόμη και για τους ίδιους τους επιστήμονες που παρατηρείται και στη χώρα μας: «Κάποιοι σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου δεν έχουν τόσο σοβαρή δύσπνοια και μπορούν ακόμη και να μιλούν στα τηλέφωνά τους, έχουν αυτήν τη σιωπηρή χαμηλή οξυγόνωση, φθάνουν στα τελικά στάδια της ανεπάρκειας των πνευμόνων». Αυτή μπορεί να είναι ακόμη μια η εξήγηση για αυτούς τους γρήγορους και περίεργους θανάτους από τον κορονοϊό σε νέους.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας