Κορωνοϊός περίπτερα: Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες – Φόβος για χιλιάδες “λουκέτα”
Κορωνοϊός περίπτερα: Ο Κορωνοϊός έχει επηρεάσει πολλούς κλάδους. Η συμβουλή των ειδικών να μείνουμε στο σπίτι, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν επιπτώσεις στην οικονομία. Τα περίπτερα είναι μέσα στις επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά όλη αυτή την περίοδο, αλλά όπως είναι λογικό ο τζίρος τους έχει κατακόρυφη πτώση.
Είναι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς γνωρίζουν ότι αν η καραντίνα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες δεν αποκλείεται να χρειαστεί να βάλουν λουκέτο. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων, Θοδωρής Μάλλιος, «σε αντίθεση με την αντίληψη που υπάρχει πως τα περίπτερα δουλεύουν, η κατάσταση στον κλάδο μας είναι τραγική, με τα έσοδα να έχουν σχεδόν μηδενισθεί και χιλιάδες επαγγελματίες να έχουν κατεβάσει ήδη ρολά».
Σύμφωνα με τον κ. Μάλλιο, αυτή τη στιγμή περίπου το 20-25% των περιπτέρων σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν κλείσει ελλείψει… πελατείας , αφότου ξεκίνησαν να λαμβάνονται τα περιοριστικά μέτρα (κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων και κατόπιν με την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας), περίπου 50% φυτοζωούν, ενώ το υπόλοιπο 20-25% μετά βίας επιβιώνει. «Είμαστε σε απελπισία και δεν ξέρουμε πως θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας αλλά και απέναντι το προσωπικό που κάποιοι απασχολούμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Καθημερινά», υπογραμμίζει, «δέχεται μηνύματα από συναδέλφους του από όλη τη χώρα πως κάθε μέρα που περνάει καταρρέουν οικονομικά χωρίς να μπορούν να κλείσουν, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να τους διαβεβαιώσει ότι θα έχουν τη στήριξη του Κράτους». Ο πρόεδρος των περιπτερούχων Ελλάδας απευθύνει έκκληση να ενταχθεί άμεσα ο κλάδος στους ΚΑΔ, ώστε να μπορεί να κάνει χρήση των μέτρων που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση για όσους πλήττονται από την υγειονομική κρίση, τονίζοντας πως διαφορετικά ο κλάδος κινδυνεύει με ολική καταστροφή!
«Είναι απαράδεκτο να μένουμε έξω από τα μέτρα, τη στιγμή που έχουν ενταχθεί –και καλώς συνέβη- οι αποκλειστικοί προμηθευτές μας, δηλαδή οι χονδρέμποροι καπνικών προϊόντων, ζαχαρωδών και ειδών κάβας», συμπληρώνει με έμφαση. «Πολλοί», συμπληρώνει, «θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. Δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν όταν περάσει η κρίση». Και προσθέσει: «εάν μέχρι τότε συνεχίσουμε να συσσωρεύουμε χρέη και δεν υπάρχει μια ρύθμιση που να μας ανακουφίζει τότε δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε, ειδικά όσοι βρίσκονται σε τουριστικά σημεία με δεδομένο πως η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας