Κορωνοϊος Ελλάδα: 24ος νεκρός στη χώρα μας
Κορωνοϊος Ελλάδα: Στους 24 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας. Το τελευταίο θύμα του ιού είναι ένας 64χρονος άνδρας από τη Δαμασκηνιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες είχε καλυτερεύσει, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη και έφυγε από τη ζωή.
Πριν από λίγες ημέρες είχε πεθάνει και ο 90χρονος πατέρας του.Ο 64χρονος αρχικά νοσηλεύτηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ. Πριν από τέσσερις ημέρες ήταν που έδειξε να πηγαίνει καλύτερα ωστόσο τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση επιδεινώθηκε και σήμερα το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή.
Θυμίζουμε ότι μέσα στη μέρα έχασε τη ζωή του άλλος ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ήταν 46 χρόνων και υπηρετούσε στο 4ο Σώμα Στρατού. Την περασμένη Παρασκευή, ο 46χρονος ανθυπασπιστής διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.
«Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία»
Υπενθυμίζεται πως χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε οδηγίες για την φροντίδα όσων νοσούν, ενώ τόνισε συγκεκριμένα πως «Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία και φυσικά μπορεί να υπάρχουν και σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους. Το ζούμε αυτό και με τη γρίπη», «Για αυτό και για αυτούς τους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι και σε συντριπτική πλειοψηφία θα περάσουν τη νόσο ελαφρά, θέλω να σας τονίσω κάποια μηνύματα», συνέχισε απαριθμώντας τα εξής:
- Να παρακολουθείτε την υγεία σας, σε συνεργασία με τον γιατρό.
- Τακτική και καθημερινή επικοινωνία με επαγγελματία υγείας.
- Να μένετε σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο που θα χρησιμοποιείται μόνο από εσάς.
- Να υπάρχει περιορισμός των ατόμων που φροντίζουν τον ασθενή στο σπίτι. Ιδανικά ένα άτομο που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού
- κινδύνου.
- Δεν επιτρέπονται επισκέψεις.
- Να μένουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο και αν αυτό δεν είναι δυνατό να τηρείται μια απόσταση
- τουλάχιστον ένα με δύο μέτρα.
- Να περιορίζονται οι μετακινήσεις ασθενή στο σπίτι.
- Να υπάρχει καλός αερισμός στους κοινόχρηστους χώρους.
- Χρήση μάσκας από το άτομο που φροντίζει τον άρρωστο.
- Αν είναι σε κοινόχρηστο χώρο να υπάρχει απόσταση προστασίας.
- Αν δεν υπάρχει μάσκα, να χρησιμοποιείται ένα μαντήλι που μετά θα πλυθεί σε υψηλές θερμοκρασίες.
- Καλό πλύσιμο στα χέρια με σαπούνι και νερό μετά από κάθε επαφή με τον ασθενή ή με το άμεσο άψυχο περιβάλλον του επιφάνειες πριν και μετά την προετοιμασία του φαγητού, πριν το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
- Να χρησιμοποιούμε χειροπετσέτες μιας χρήσης μετά τοπ πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αντικατάσταση με υφασμάτινη πετσέτα που θα αντικαθίσταται μετά τη χρήση.
- Να αποφεύγουμε άμεση επαφή με οποιαδήποτε σωματικά υγρά, ιδιαίτερα σάλιο και άλλα υλικά του αρρώστου όπως γάντια και χαρτομάντιλα.
- Προσοχή σε επαφές με μολυσμένα αντικείμενα του αρρώστου όπως πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες, σεντόνια. Μετά από σχολαστικό πλύσιμο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.
- Τα λερωμένα ρούχα, οι πετσέτες, τα κλινοσκεπάσματα είναι καλό να τοποθετούνται σε ξεχωριστό σάκο για τα άπλυτα με προσοχή, ώστε να αποφεύγεται επαφή με το δέρμα ή τα ρούχα μας. Σε υψηλή θερμοκρασία στοπ πλυντήριο σε 60 με 90 βαθμούς και καλό στέγνωμα. Προσεκτικό πλύσιμο των χεριών μετά από κάθε διαδικασία.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας