Ανατροπή δεδομένων για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Τι συμβαίνει

Ανατροπή δεδομένων για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Τι συμβαίνει
Μπορεί οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι νεότεροι έχουν ανοσία - Η μεγάλη ανατροπή μετά και τον 22ο θάνατο στην Ελλάδα.

Ο θάνατος της 40χρονης γυναίκας, αλλά και ο σημερινός 22ος νεκρός που είναι ο 42χρονος καθηγητής στην Κρήτη, διαψεύδει με το χειρότερο τρόπο μια λάθος εκτίμηση που έχει περάσει στην κοινωνία, ότι ο κορωνοϊός σκοτώνει μόνο ηλικιωμένους. Ο θάνατος της 40χρονης  ήταν το 20ο ενώ του Γερμανού καθηγητής το 22ο και παράλληλα τα νεαρότερα  μέχρι σήμερα θύματα του φονικού ιού στην Ελλάδα. Η αλήθεια, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος τόσο πιο επικίνδυνος για την υγεία του είναι ο ιός, ενώ όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα είναι ακόμα πιο ευάλωτοι.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι κανένας δεν πρέπει να νιώθει αλώβητος απέναντι στον κοροναϊό. Εκτός από τον θάνατο της 40χρονης , η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έπασχε από χρόνια αναπνευστική νόσο, αλλά και του 42χρονου καθηγητή στην Κρήτη , ο οποίος όμως δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ανάμεσα στους νεκρούς παγκοσμίως υπάρχει και ένας 18χρονος στο Κόβετρι της Βρετανίας, αλλά και ένας ανήλικος στις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στη χθεσινή ενημέρωση. Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως και οι νέοι κινδυνεύουν από τον ιό. Συνήθως οι νέοι δεν νοσούν βαριά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν ανοσία στο ιό, ούτε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν θύματα μικρής ηλικίας, είπε.

«Κανείς δεν είναι αλώβητος απέναντι στον ιό»

Σε αυτό το θέμα, είχε αναφερθεί προχθές στο  Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τον κοροναϊό, Αθανάσιος Τσακρής. Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή «από τα δεδομένα που έχουμε και από την Ιταλία έχουν πολλά περιστατικά με ασθενείς 20 έως 40 ετών».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως πολλά από αυτά τα περιστατικά μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές και κάποια από αυτά να καταλήξουν. Σχετικά με τους λόγους που ενδέχεται να οδηγήσουν στον θάνατο, ο κ. Τσακρής είπε πέραν από υποκείμενα νοσήματα, μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς λόγους. «Όλες οι ηλικίες πρέπει να προσέχουν και για τον εαυτό τους, αλλά και για να μην μεταδίδουν τον ιό στις πιο ευπαθείς ομάδες» κατέληξε ο κ. Τσακρής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play