Κορωνοϊός Ελλάδα: Ύποπτο κρούσμα στη Λάρισα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ύποπτο κρούσμα στη Λάρισα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ύποπτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού εξετάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για μία 22χρονη φοιτήτρια από την Καρδίτσα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου εξετάζεται ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για μία 22χρονη φοιτήτρια από την Καρδίτσα, η οποία σπουδάζει στην Κρήτη και είχε προσφάτως επισκεφτεί τη βόρεια Ιταλία. Η νεαρή κοπέλα αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Ωστόσο, λόγω της φύσης των συμπτωμάτων, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς.

Εκεί, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ελήφθη δείγμα, τα αποτελέσματα του οποίοι αναμένονται.

Την ίδια ώρα, αρνητικά είναι τα αποτελέσματα μια 68χρονης Λαρισαίας, η οποία νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης. Υπενθυμίζεται, πως το μεσημέρι της Τετάρτης επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για μία 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στο Μιλάνο. Από την πρώτη στιγμή, η ασθενής μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ενώ στην απομόνωση έχουν τεθεί ακόμη 15 άτομα από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της.

Καμπάνια ενημέρωσης και επικαιροποίηση οδηγιών για τις χειρουργικές μάσκες:

Καίριας σημασίας για την ορθή διαχείριση της κατάστασης είναι η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210 5212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play