Ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους

Ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους
Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναλαμβάνει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους.

Με πλούσιο κοινωνικό έργο ο κ.Αθανάσιος Μαρτίνος είναι από τους μεγαλύτερους και πιο παραδοσιακούς πλοιοκτήτες. Η προσφορά του στη ναυτιλία είναι σημαντική σε ευθεία αναλογία με το κοινωνικό του έργο. Μεταξύ άλλων έχει χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καρδιολογικής πτέρυγας σε τρία μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, καλύπτει τα έξοδα πετρελαίου όλης τη χρονιάς για τη θέρμανση περισσοτέρων των 10 σχολικών μονάδων, καθώς και το κτίσιμο τριών εκκλησιών. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δώρισε 21.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας των δύο νοσηλευτριών την Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Έχει προηγηθεί η δωρεά στο ίδιοι νοσοκομείο αξονικού τομογράφου 16 τομών. Οι δωρεές γίνονται μέσω της αστική μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ.

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του διοικητή του Αγίου Ορους Κωστή Δήμτσα

Με συγκίνηση απηύθυνε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του στους Αγιορείτες μοναχούς, ο απερχόμενος διοικητής του Αγίου Ορους Κωστής Δήμτσας. Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, στους Αγιορείτες, στην Ιερά Μονή Ιβήρων, ο Κωστής Δήμτσας, εμφανώς συγκινημένος τόνισε πως «παρά την ειλικρινή επιθυμία και προσδοκία μου ο χρόνος της θητείας μου κατέστη σχετικά σύντομος, αφού, όπως ήδη γνωρίζετε, επίκειται η αντικατάστασή μου».

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι σήμερα το πρωί επικοινώνησε με το νέο διοικητή, «τον σεβαστό μου φίλο κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και συζητήσαμε επι μακρόν, του ευχήθηκα καλή επιτυχία και τον ευχαρίστησα για την στήριξη του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου». Οπως τόνισε ο κ. Δήμτσας «παρ’ όλα αυτά, τολμώ ταπεινά να είπω πως ο χρόνος αυτός – λαμβανομένων, ασφαλώς, υπ’ όψιν των χρονικών και λοιπών πλαισίων και ορίων – υπήρξε αρκετά γόνιμος». Προς επίρρωσιν μάλιστα επεσήμανε πως «ορισμένα πρακτικά ζητήματα που αφορούσαν το Όρος προωθήθηκαν προς την Κυβέρνηση προς επίλυση, ενώ άλλα δεν τα ευνόησαν οι επικρατούσες δυσχερείς οικονομικές και λοιπές συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play