Απίθανη φωτογραφία από το λιμάνι της Σαντορίνης – Δεν χώραγαν στην προβλήτα οι χιλιάδες τουρίστες

Απίθανη φωτογραφία από το λιμάνι της Σαντορίνης – Δεν χώραγαν στην προβλήτα οι χιλιάδες τουρίστες
Μια τρομερή φωτογραφία από τη λιμάνι της Σαντορίνης αντικατοπτρίζει τον χαμό που επικρατεί αυτές τις μέρες στο νησί.

Δεν είναι μυστικό ότι η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο γνωστά νησιά παγκοσμίως. Οι τουρίστες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο είναι δεκάδες. Ωστόσο φέτος η προσέλευση κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αυτό φαίνεται και από μια φωτογραφία που έχει γίνει viral της τελευταίες ώρες.  Σε αυτή απεικονίζεται το λιμάνι του νησιού να έχει βουλιάξει από κόσμο.

Αν κάποιος δεν γνωρίζει θα μπορούσε να πιστέψει ότι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από κάποια προεκλογική ομιλία την δεκαετία του 80. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία ανέβασε στο Facebook ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο του «υπερτουρισμού» που ταλανίζει το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

“Κλασικό παράδειγμα «Υπερτουρισμου» που αργοσκοτωνει τον Ποιοτικό Τουρισμό.Οταν ξυπνήσουμε θα είναι αργά ,αν δεν είναι ήδη….Κοινοποιήστε το ..ίσως ενεργοποιηθούμε”,έγραψε.

Η Σαντορίνη ή Θήρα  είναι νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από την Κρήτη. Ο Αθηνιός, το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, έχει δημιουργηθεί στον ομώνυμο όρμο. Η έκταση της είναι 76,19 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σήμερα η Σαντορίνη είναι ένα από τα διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου.

Γενικά η Σαντορίνη είναι άνυδρος και ξερή, χωρίς λίμνες, ποταμούς, ρεματιές ή χαράδρες. Οι αρδευτικές ανάγκες της καλύπτονται κυρίως από γεωτρήσεις που γίνονται στο υπέδαφός της, όπου συγκεντρώνεται κυρίως το βρόχινο νερό. Υφίστανται στη νήσο τρεις κύριες πηγές καθώς και τέσσερις ιαματικές πηγές. Το έδαφος του νησιού είναι ηφαιστειογενές, πεδινό στο μεγαλύτερο μέρος του και βραχώδες από την πλευρά του ηφαιστείου. Το έδαφος είναι εύφορο και ευνοεί την καλλιέργεια των αμπελιών, της φάβας και της ντομάτας (άνυδρη και μικρόκαρπη ποικιλία). Στο νησί καλλιεργούνται 15.000 στρέμματα με αμπελώνες, ενώ σχεδόν τα μισά (7.100 στρέμματα) καλλιεργούνται στην περιοχή της Οίας. Η υψηλότερη κορυφή είναι ο Προφήτης Ηλίας (567μ.).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play