Παλλήνη: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα – Απεγκλώβισε τραυματία η πυροσβεστική

Παλλήνη: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα – Απεγκλώβισε τραυματία η πυροσβεστική
Παλλήνη: Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με τον οδηγό να εγκλωβίζεται μέσα στο αυτοκίνητο.

Παλλήνη: Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της Παλλήνης, τα ξημερώματα της Τρίτης (30/7). Eνας οδηγός ΙΧ, κάτω από άγνωστες ως τώρα συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και αυτό αφού βγήκε εκτός δρόμου, εκτράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να εγκλωβιστεί μέσα ο ιδιοκτήτης του.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική με δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες, οι οποίοι προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τον τραυματία. Το ατύχημα ήταν σφοδρό, καθώς έχουν σημειωθεί ζημιές σε όλο το αμάξι, όπου ο οδηγός ήταν εγκλωβισμένος μέσα. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για το αν έχει τραυματιστεί πόσο σοβαρά.

Τροχαία ατυχήματα: Μάστιγα για Ελλάδα και όχι μόνο

Ατελείωτα είναι τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (2016), κάθε χρόνο μια μεγαλούπολη 1,4 εκ. ανθρώπων εξαφανίζεται από τον παγκόσμιο χάρτη, μια πόλη 25.250 ανθρώπων εξαφανίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα χωριό 700 ατόμων, χάνεται στην Ελλάδα! Το ετήσιο κόστος των ατυχημάτων, για τη χώρα μας, κυμαίνεται στα 3 δισ. ευρώ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι εάν δεν ληφθούν ριζικά μέτρα από τις χώρες, το 2030 τα τροχαία θα προκαλούν 2.400.000 θανάτους ετησίως.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα , θανατηφόρα και μη, είχαν μείωση τα τελευταία χρόνια, αλλά και πάλι διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Ο μέσος όρος θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην ΕΕ, ανά εκατομμύριο κατοίκων, είναι 50, ενώ στην Ελλάδα φτάνει τους 69.

Παρά τη μείωση στον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων που παρατηρείται στην Ελλάδα τα τελευταία οκτώ χρόνια –41% λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με το 2010–, λόγω της οικονομικής κρίσης, η πιθανότητα θανάτου από τροχαίο είναι σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με τη Νορβηγία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία. Η πλειονότητα των θανόντων από οδικά ατυχήματα είναι άνδρες, νεαρής ηλικίας, οδηγοί οχημάτων. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα τροχαία είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες 15 έως 29 ετών.

Ο τομέας Πρόληψης Ατυχημάτων πάντως προτείνει παρεμβάσεις σε δύο βασικές παραμέτρους αιτιών ατυχημάτων: Στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και στην παραβίαση των ορίων ταχύτητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play