Τάσος Πεζιρκιανίδης: Ποιος ήταν ο αγαπημένος “Χάμπος” (vids)

Τάσος Πεζιρκιανίδης: Ποιος ήταν ο αγαπημένος “Χάμπος” (vids)
Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, αλλά πρόλαβε να μας χαρίσει ορισμένες στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα.

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης ήταν ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου, Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.

Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί επτά χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις: Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.

Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη. Συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις μεταξύ των οποίων: Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.

Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές σκηνοθετών: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.

Ένας από τους ρόλους που ερμήνευσε ο Τάσος Πεζιρκιανίδης και άφησαν ιστορία στην τηλεόραση, ήταν αυτός του «Χάμπου» στο πετυχημένο σίριαλ του Mega, » Εμείς και Εμείς».

Σε αυτό το σίριαλ ο Πεζιρκιανίδης υποδυόταν τον «Χάμπο» έναν… μπουνταλά και φωνακλά αλλά καλόψυχο και καλοκάγαθο πόντιο, που σκορπούσε το γέλιο με τα αστεία και την προφορά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play