Καλαμάτα: Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η δίκη των επτά για τον θάνατο του 53χρονου στον σαϊτοπόλεμο
H δίκη των επτά ατόμων που κατηγορούνται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη στην Καλαμάτα, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου. Οι επτά έχουν αφεθεί ελεύθεροι καθώς οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Η δίκη διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το peloponnisosnews.gr, ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού του Αγίου Σίδερη διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αντώνη Κατσά, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του εικονολήπτη στο σαϊτοπόλεμο:«Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο ενός συνανθρώπου μου με αυτό τον τραγικό τρόπο και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Επειδή την ζωή την πέρασα μέσα στα γιαπιά σαν οικοδόμος με σκληρή δουλειά και ιδρώτα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έμαθα να σέβομαι την ζωή και την οικογένεια του κάθε ανθρώπου και με ντομπροσύνη να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Έτσι τώρα ως «καπετάνιος» του μπουλουκιού που μετείχε στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου, εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω».
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, Πέμπτη, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN Channel, ανακοίνωσε το τέλος του εθίμου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι μετά τον άδικο θάνατο του εικονολήπτη: «Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση». Μάλιστα ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει ότι… δεν του αρέσουν τέτοιου είδους έθιμα, παρά το γεγονός ότι όπως αποκαλύφθηκε, αυτός ήταν που υπέγραψε την επιχορήγηση ύψους 12.000 ευρώ προς τους σαϊτομάχους για την εν λόγω εκδήλωση.
Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας είπε μεταξύ άλλων ότι «μετά τον θάνατό του δεν μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα. Και αν δεν αλλάξουν όλα είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση που υπάρχει σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια. Είναι συνδεδεμένο με την πόλη. Δεν γίνεται μόνο στην Καλαμάτα, γίνεται στην ευρύτερη περιοχή με αποφάσεις τοπικών συμβουλίων. Ο θάνατος είναι μια καμπύλη σε όλο αυτό. Και αν δεν αλλάξουν τα πάντα και αν δεν υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο όλα αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν. Μετά τον θάνατο του Κώστα δεν μπορούν να συνεχιστούν».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας