Έκρηξη σε ταβέρνα στην Καλαμάτα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από την στιγμή της ανάφλεξης (pic)

Έκρηξη σε ταβέρνα στην Καλαμάτα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από την στιγμή της ανάφλεξης (pic)
Έκρηξη σε ταβέρνα στην Καλαμάτα: Οι περιγραφές των ανθρώπων που βρίσκονταν στην ταβέρνα τη στιγμή της τραγωδίας και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως συγκλονίζουν.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας από την τραγική είδηση ότι τρεις γυναίκες εργαζόμενες σε κουζίνα ταβέρνας έχασαν τη ζωή τους και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη φιάλης υγραερίου,το βράδυ του Σαββάτου, ανήμερα της τοπικής εορτής της Καλαμάτας.

Οι γυναίκες που σκοτώθηκαν ήταν δύο εργαζόμενες στην ταβέρνα, ηλικίας 53 και 45 χρόνων αντίστοιχα, καθώς και η 53χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και η 27χρονη εργαζόμενη, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη και η φωτιά στην ταβέρνα βρίσκονταν περίπου 15 πελάτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν καθώς έπεσε η εξωτερική πόρτα και χρειάστηκε η συμβολή περιοίκων για να απεγκλωβιστούν και λίγο μετά και των ανδρών της πυροσβεστικής.

Οι περιγραφές των ανθρώπων που βρίσκονταν στην ταβέρνα τη στιγμή της τραγωδίας και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής της πυροσβεστικής στον Alpha, η σύζυγος του ιδιοκτήτη φαίνεται ότι πήρε μία μεγάλη φιάλη 20 λίτρων και προσπάθησε να αλλάξει τις μπουκάλες.

Εκείνη την ώρα, όλες οι εστίες στην κουζίνα της ταβέρνας ήταν ανοιχτές. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η φιάλη είχε διαρροή και ήρθε σε επαφή με τη φλόγα στις εστίες της κουζίνας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη στιγμή της ανάφλεξης

Μια εικόνα που καταγράφει τη στιγμή της τραγωδίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook η τηλεόραση «Μεσόγειος», τοπικό κανάλι στην Καλαμάτα.

Στην φωτογραφία φαίνεται μια τεράστια φλόγα να βγαίνει μέσα από το κτίριο.

Ένας άνδρας απομακρύνεται, ενώ ένας άλλος, στο βάθος, φαίνεται κοντά στο σημείο απ’ όπου ξεπηδούν οι φλόγες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας προσπάθησε με μια βαριοπούλα να σπάσει τον τοίχο της κουζίνας για να απεγκλωβίσει τη γυναίκα του και τις δυο εργαζόμενες.

«Πήρε τη βαριοπούλα και άρχισε να βαράει αλύπητα ο άνθρωπος, να σπάσει να μπει μέσα να γλιτώσει τον κόσμο. Είχε μπει μέσα στην φωτιά, τον τράβαγε ο κόσμος. Ξαναμπήκε ξαναβγήκε», δήλωσε ένας μάρτυρας.

«Πήγε η σύζυγός μου να αλλάξει τη φιάλη. Πήρε φωτιά. Προσπαθούσα να μπω στην κουζίνα, αλλά δεν μπορούσα. Απελπίστηκα. Πήρα τη βαριοπούλα και προσπάθησα να ανοίξω τρύπα στον τοίχο», δήλωσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 46χρονης

Συγγενείς και φίλοι αφήνουν συγκινητικά μηνύματα για την 46χρονη μητέρα των τεσσάρων παιδιών, η οποία εργαζόταν στην ταβέρνα, προκειμένου να μπορέσει να συνεισφέρει για να μεγαλώσει την πολύτεκνη οικογένειά της.

«Έφυγες καρδιά μου και δεν πρόλαβα να σου πω πόσο σ’ αγαπώ», γράφει το μήνυμα του συζύγου της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play