Καιρός – Πρωτοχρονιά: “Ποδαρικό” με κακοκαιρία – Πού θα πέσουν χιόνια

Καιρός – Πρωτοχρονιά: “Ποδαρικό” με κακοκαιρία – Πού θα πέσουν χιόνια
Ο καιρός την Πρωτοχρονιά θα δείξει τα... δόντια του με το "καλημέρα".

Καιρός Πρωτοχρονιά: Με κρύο, βροχές και χιόνια θα υποδεχθούμε το νέο έτος, αφού από την πρώτη κιόλας μέρα του 2019, κακοκαιρία θα σαρώσει την χώρα. Η πρώτη ημέρα του 2019 αναμένεται ιδιαίτερα κρύα, καθώς, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ θα ενισχυθούν οι βοριάδες. Σημειώνεται ωστόσο ότι δεν θα λείψουν τα χιόνια σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Ο καιρός την παραμονή και την Πρωτοχρονιά από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Τη Δευτέρα (31/12) νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της νότιας χώρας. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 7 και στα ανατολικά 4 με 5 ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Την Πρωτοχρονιά, Τρίτη (01/01/19) στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Γρήγορη βελτίωση στα βόρεια και βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός την δεύτερη ημέρα του χρόνου

Την Τετάρτη (02/01) λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωί στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Όλα τα νέα για τον καιρό στην ειδική κατηγορία του pagenews.gr με ένα κλικ, εδώ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play