Φυλάκιση καθαρίστριας: Η 53χρονη έλυσε τη σιωπή της – “Ντρέπομαι αλλά το έκανα για τα παιδιά μου”

Φυλάκιση καθαρίστριας: Η 53χρονη έλυσε τη σιωπή της – “Ντρέπομαι αλλά το έκανα για τα παιδιά μου”
Φυλάκιση καθαρίστριας: Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης.

Φυλάκιση καθαρίστριας: Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε σε ολόκληρη τη χώρα η προφυλάκισή της, η ίδια λύνει τη σιωπή της και ευχαριστεί όλους εκείνους που στέκονται στο πλευρό της.

Η 53χρονη καθαρίστρια λέει στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου»:

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου.

Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ».

Μέσα από τις φυλακές της Θήβας δηλώνει την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης.

Τονίζει ότι παρακολουυθεί τις εξελίξεις και ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Η ανακοίνωση των συναδέλφων της καθαρίστριας:

«Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή!

Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή.

Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε!

Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας.

Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού.

Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει «ερμητικά κλειστά τα μάτια» μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν».

Φυλάκιση καθαρίστριας: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη θύελλα των αντιδράσεων

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης στην απόφαση που έστειλε στη φυλακή την 53χρονη καθαρίστρια.

Έχει ζητήσει και αντίγραφο της δικογραφίας για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της σταλεί το κείμενο της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου με την οποία καταδικάστηκε η καθαρίστρια από το Βόλο, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης.

Παράλληλα, η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της σταλεί αντίγραφο του συνόλου της δικογραφίας προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές της έδρας που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Ο δικηγόρος της 53χρονη κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, αίτηση αναίρεσης της απόφασης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Με την κίνηση αυτή ο δικηγόρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Αρειο Πάγο,να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της,ποινή που επέβαλε το Εφετείο.

Η τραγική ιστορία της 53χρονης καθαρίστριας

Το 1996, πριν από 22 χρόνια, όντας σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού της.

Για την ακρίβεια, παραποίησε το πιστοποιητικό για να φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την ΣΤ’ τάξη, (ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο μέχρι την Ε’) προκειμένου να μπορέσει να εργαστεί ως καθαρίστρια για να βγάλει τα προς το ζην.

Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

Η πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ της Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 για την καθαρίστρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play