Ρουβίκωνας: Ανοίγει ξανά το “γραφείο” του στη Φιλοσοφική Σχολή

Ρουβίκωνας: Ανοίγει ξανά το “γραφείο” του στη Φιλοσοφική Σχολή
Τα μέλη της συλλογικότητας, "Ρουβίκωνας" θα βρίσκονται σήμερα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, με ώρες κοινού 10.30 με 13:00.

Στη Φιλοσοφική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών θα βρίσκονται σήμερα τα μέλη της συλλογικότητας, “Ρουβίκωνας“, με ώρες κοινού 10.30 με 13:00, όπως και κάθε Τετάρτη.

Η οργάνωση ετοιμάζεται να κάνει πράξη το “ήρθαμε, για να μείνουμε στα Πανεπιστήμια”, όπως δήλωσε με την αρχική ανάρτησή του στο Facebook.

Η δημοσίευση αναφέρει:

«Χθες Τετάρτη 10/10, με μεγάλη χαρά ανοίξαμε για πρώτη φορά το καινούργιο μας στέκι στη Φιλοσοφική.

Οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλέγκου, όσο και των μίντια μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα Πέμπτη 11/10, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

Το μέλος της συλλογικότητας, «Ρουβίκωνας», Γιώργος Καλαϊτζίδης, απηύθυνε χθες μέσω Facebook κάλεσμα στους φοιτητές να καταγγείλουν καθηγητές που χρηματίζονται ή ζητούν σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Λίγες ώρες μετά την απόκτηση γραφείου στο ΕΚΠΑ το στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας, ζήτησε από τους φοιτητές να καταγγείλουν διάφορα περιστατικά.

Ρουβίκωνας: Η ανάρτηση στο Facebook:

«Θα παρακαλέσω οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν πληροφορίες για καθηγητές πανεπιστημίων που ζητάνε φακελάκια η σεξουαλικά ανταλλάγματα, να μην τις στέλνουν με μηνύματα στο φεϊσμπουκ γιατί δεν είναι ασφαλής η επικοινωνία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλύτερα κατ’ ιδίαν επαφή με την ομάδα».

Πρυτανικές Αρχές: Να φύγει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική Σχολή

Oι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ιδρύματος ζήτησαν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή», αναφέρει η ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές.

Το κείμενα καταλήγει: «Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου ολοκληρώθηκε εσπευσμένα εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε το πρωί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όταν ομάδα φοιτητών προχώρησε σε διαμαρτυρία στο χώρο όπου ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Σύγκλητος.

Τα γραφεία του Ρουβίκωνα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play