Χαλκίδα: Εξαρθρώθηκε σπείρα αγοραπωλησίας βρεφών (pic)

Χαλκίδα: Εξαρθρώθηκε σπείρα αγοραπωλησίας βρεφών (pic)
Συνολικά εννέα εμπλεκόμενοι αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα. Πρόκειται για έξι γυνάικες ηλικίας 40, 29, 35, 34, 28 και 29 ετών και τρεις άνδρες, ηλικίας 39, 41 και 32 ετών.

Το σχέδιο δράσης

Δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, παρουσιάστηκαν στη σπείρα ως δήθεν υποψήφιο ζευγάρι αγοραστών νεογέννητου βρέφους, πραγματοποίησαν συνάντηση, σε περιοχή της Αττικής, με την 40χρονη, η οποία είχε τον ρόλο του μεσάζοντα στην τέλεση των αγοραπωλησιών βρεφών.

Σε εκείνο το σημείο συμφωνήθηκε τελικά η αγοραπωλησία ενός βρέφους, ηλικίας μόλις τεσσάρων ημερών, αντί του χρηματικού ποσού των (18.000) ευρώ.

Για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, η 40χρονη οδήγησε το ζευγάρι των αστυνομικών, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας άλλης περιοχής της Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας, εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του κυκλώματος.

Οι ρόλοι

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο 39χρονος άντρας ήταν ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος. Πρόκειται για άτομο που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, για παρόμοια αδικήματα.

Ο 41χρονος και ο 32χρονος, ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση των γυναικών που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα που έγινε η έρευνα, ενώ η 35χρονη ενεργούσε ως άμεση βοηθός του ηγετικού στελέχους του κυκλώματος.

Η 40χρονη, όπως προαναφέρθηκε, είχε τον ρόλο του μεσάζοντα, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων η μία έφερε μαζί της το νεογέννητο βρέφος της που επρόκειτο να πωληθεί στους αστυνομικούς, είχαν το ρόλο της κυοφορίας, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η πώληση των νεογέννητων βρεφών τους, σε υποψήφιους αγοραστές.

Μάλιστα, έπειτα από διενέργεια σχετικής εξέτασης από Δημόσιο Νοσοκομείο, τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι οι τρεις εκ των γυναικών που συνελήφθησαν- η 38χρονη και οι δύο 29χρονες είχαν γεννήσει πρόσφατα, ενώ η 34χρονη είναι έγκυος.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 9.025 ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και δέκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα διευκόλυνσης για την εγκληματική τους δράση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play