ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-19: Πως θα έχουν 2η ευκαιρία με την ανακατανομή των voucher οι επιλαχόντες

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-19: Πως θα έχουν 2η ευκαιρία με την ανακατανομή των voucher οι επιλαχόντες
Εκδόθηκαν χθες το βράδυ στις 21:00 μμ τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τα voucher των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ. Χιλιάδες γονείς έμειναν εκτός ωφελούμενων και είναι πλέον επιλαχόντες αλλά και οι επιτυχόντες που ωφελούνται από το πρόγραμμα δεν είναι σίγουρο ότι θα εγγράψουν και τα παιδιά τους.

Αναρτήθηκαν χθες τα οριστικά αποτελέσματα και οι οριστικοί Πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για την δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κατατέθηκαν 125.000 αιτήσεις για την φιλοξενία 165.000 παιδιών.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr τα voucher που θα δοθούν ανέρχονται σε περίπου 110.000 ενώ αναμένεται και αύξηση του προϋπολογισμού και παράλληλα αύξηση των επιταγών δωρεάν φιλοξενίας. Έως αυτή την στιγμή μένουν εκτός περίπου 40.000 παιδιά κάτι που είχε συμβεί και πέρσι. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν θέσεις και όχι διαθέσιμη χρηματοδότηση για να δοθούν voucher σε όλους.

Έτσι τον Σεπτέμβρη όταν θα ολοκληρωθούν οι εγγραφές θα αλλάξουν χέρια χιλιάδες από τις επιταγές φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Ο λόγος όσοι χθες είδαν ότι είναι ωφελούμενοι θα δυσκολευτούν, αν δεν έχουν εξασφαλίσει ήδη, να βρουν θέσεις μέσω του προγράμματος αφού χιλιάδες είναι οι γονείς που έχουν ήδη «κλειδώσει» τις θέσεις πριν ακόμη ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Αποτέλεσμα όσοι δεν μπορέσουν να βρουν θέση , θα δοθεί στους επιλαχόντες δεύτερη ευκαιρία με την αναδιανομή των voucher και το «μαγικό χαρτάκι» θα περάσει στα χέρια τους. Και αυτό διότι όσοι δεν βρουν θέση σε δομές θα «χάνουν» τα σχετικά voucher και θα αναδιανεμηθούν σε όσους επιλαχόντες έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση τον Σεπτέμβρη με το που λήξουν οι εγγραφές.

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη και αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές θα γίνει η αναδιανομή των voucher σε όσους ήδη έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικούς σταθμούς και ας μην ήταν επιτυχόντες αλλά επιλαχόντες του προγράμματος. Έτσι όπως και τα τελευταία δύο χρόνια θα απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση των παιδικών σταθμών ότι ο επιλαχών έχει θέση στην δομή και θα του παρέχεται voucher.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play