Στη Θράκη μεταφέρεται η προεκλογική σύγκρουση της Τουρκίας
Η Θράκη περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.
Η Κομοτηνή και η Ξάνθη θα είναι σταθμοί της περιοδείας του προεδρικού υποψηφίου των Κεμαλιστών του CHP στις προσεχείς τουρκικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ.
Το πρόγραμμα που θα έχει στη Θράκη
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κ. Ιντζέ θα επισκεφτεί την Πέμπτη το μεσημέρι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.
Στη συνέχεια θα μιλήσει με μουσουλμάνους της περιοχής μπροστά στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».
Μετά την Κομοτηνή, ο Τούρκος πολιτικός είναι πιθανό να επισκεφτεί την Ξάνθη.
Μετά τη Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία. Συγκεκριμένα θα μεταβεί στην πόλη Κρτζάλικ, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής τουρκικού κόμματος, υποψήφιος πρόεδρος ή πρωθυπουργός πραγματοποιεί προεκλογική καμπάνια στη Θράκη.
Οι μουσουλμάνοι της Θράκης ως Έλληνες δεν ψηφίζουν στις εκλογές. Η συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης, ερμηνεύεται από πηγές της μειονότητας, ως η απάντηση στην εκδήλωση του Ερντογάν στο Σεράγεβο της Βοσνίας.
Η αντιπολίτευση για την τουρκική λίρα
Η αντιπολίτευση στην Τουρκία δεσμέυτηκε να βάλει τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ισχύει στη χώρα σε περίπτωση που κερδίσει τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.
«Τι θα κάνουμε για τη δημοκρατία; Πρώτα θα καταργήσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου παρουσιάζοντας στην Άγκυρα το πρόγραμμα του σχηματισμού του.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εγκαθιδρύθηκε στις 20 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, μερικές ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που στοίχισε τη ζωή σε 250 ανθρώπους και αποδίδεται από την Άγκυρα στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στις ΗΠΑ και αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.
Στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος έκτακτης ανάγκες οι τουρκικές αρχές άρχισαν άνευ προηγουμένου διώξεις, στη διάρκεια των οποίων απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα περισσότεροι από 140.000 εργαζόμενοι, ενώ περισσότεροι από 50.000 συνελήφθησαν.
Κατηγορώντας την εξουσία ότι χρησιμοποιεί τις διώξεις αυτές για να φιμώσει κάθε επικριτική φωνή, ο Κιλιτσντάρογλου τις έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει «δεύτερο πραξικόπημα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Προπαγανδιστικό βίντεο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας