Ηράκλειο: Με πανό και συνθήματα για το ωράριο των καταστημάτων (pics&vid)

Ηράκλειο: Με πανό και συνθήματα για το ωράριο των καταστημάτων (pics&vid)
Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στην επιτροπή προγραμματισμού της Περιφέρειας, μετά από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από την Περιφέρεια Κρήτης οι ενώσεις ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων αντιδρώντας στην πρόταση για λειτουργία των καταστημάτων, μέχρι τις 11 το βράδυ, στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Όπως εκτιμούν, η σημερινή απόφαση, αν “περάσει” θα σημάνει το τέλος του θεσμοθετημένου ωραρίου για το σύνολο σχεδόν του νησιού, γράφει το e-kriti.

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στην επιτροπή προγραμματισμού της Περιφέρειας, μετά από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης, υποστήριξε ότι το θέμα αφορά αμιγώς τουριστικές περιοχές, όπως πχ Χερσόνησος, Αγία Πελαγία, Σούδα κτλ, με στόχο τη νομιμοποίηση του ωραρίου, που έτσι κι αλλιώς επεκτείνεται μέχρι τις 23.00, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο το νέο ωράριο να ισχύσει στην πόλη του Ηρακλείου.

Να ακούσει την κοινωνία κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, υπογραμμίζοντας ότι σε μία περίοδο με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς και μαύρη εργασία, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ληφθεί απόφαση για επέκταση του ωραρίου.

Τα καταστήματα στις τουριστικές περιοχές λειτουργούν έτσι κι αλλιώς μέχρι τις 23:00, αν το θέμα περάσει σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρόκειται ουσιαστικά, όχι μία νέα απόφαση αλλά για κάλυψη των καταστηματαρχών σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο, είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλληλων Νομου Ηρακλειου Δημόκριτος Σαλούστρος διερωτήθη ποια η αναγκη εξυπηρετεί να ειναι ανοιχτο ενα μαγαζι μετα τις 9 το βραδυ, προσθέτοντας ότι επηρεαζει τη ζωη των εργαζομενων

Δεν θα επιτρέψουμε την διεύρυνση ουτε ενα λεπτο παραπανω, συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Κλείδωσαν γνωστό Κρητικό παράγοντα στο πορτ μπαγκάζ λεωφορείου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play