Το Βέλγιο αγάπησε το «Έτερος Εγώ»

Το Βέλγιο αγάπησε το «Έτερος Εγώ»
Το Έτερος Εγώ βραβεύτηκε στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αστυνομικού Κινηματογράφου στο Βέλγιο.

Οι Έλληνες έχουμε καλλιτεχνική φλέβα και όπως είναι αναμενόμενο διακρινόμαστε με ό,τι κι αν καταπιαστούμε. Η χώρα μας, έχει έναν ακόμη λόγο να είναι περήφανη καθότι στις 29/4 στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αστυνομικού Κινηματογράφου στη Λιέγη ο δημιουργός Σωτήρης Τσαφούλιας έλαβε τα εύσημα. 

Γράφει η Έπη Τρίμη

Και φυσικά, δεν πρόκειται για το μόνο βραβείο και τη μοναδική διάκριση! Η ταινία “Έτερος Εγώ” έχει λάβει πολλά βραβεία και έχει αφήσει το στίγμα της λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές. 

Βραβείο κοινού έλαβε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στο Los Angeles και ειδικών εφέ & Κινηματογραφικής Καινοτομίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Τέλος βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας έλαβε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Taormina.

Η υπόθεση έχει ως εξής; 

Ένα αστυνομικό θρίλερ στο ύφος των ευρωπαϊκών ταινιών του είδους, με πυκνό μυστήριο, αινιγματική ατμόσφαιρα, συναρπαστικούς γρίφους, μαθηματικές αναφορές και πολλές ανατροπές Η υπόθεση μάς μεταφέρει στην Αθήνα του 2015. Γίνονται πέντε δολοφονίες με κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Francois Cluzet). Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;

Η πρώτη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια ήταν ο “Κοινός Παρονομαστής” και κέρδισε πολλά βραβεία. To “Έτερος Εγώ” είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του ή οποία στην πρώτη της προβολή στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, απέσπασε 2 βραβεία. Το Βραβείο Κοινού «Μιχάλης Κακογιάννης» και τo Βραβείο Επιτροπής Νεότητας Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης – Καλύτερη Ταινία. 

Ο Francois Cluzet είναι Γάλλος ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου και έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο το 1976. Η μεγαλύτερη διεθνής επιτυχία του είναι η ταινία "Οι Άθικτοι". Από το 1984 έως το 2017 έχει λάβει αναρίθμητα βραβεία (César, Lumières,Globes de Cristal Award και Étoile d’Or. Προτιμά τις δραματικές ταινίες, αλλά το 1994 έγινε ευρύτερα γνωστός με τη συμμετοχή του στην ταινία pret-a-porter και την ταινία French Kiss.

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του πως η ταινία < Έτερος Εγώ> έχει επιρροές από γνωστά θρίλερ όπως το «Seven» και το «Χάνιμπαλ». Γεννήθηκε στο Manchester και έγινε ευρύτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από τις σειρές «Πενήντα Πενήντα», «Αστυνόμος Μπέκας» και «Μαύρα Μεσάνυχτα». Έχει διαπρέψει στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο. 

Μπορείτε να δείτε όλη την ταινία ΕΔΩ

Περισσότερα νέα και πολιτιστικά δρώμενα στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play