Άλαν Ρούμπιν: Τα πορτραίτα από κονσερβοκούτια

Άλαν Ρούμπιν: Τα πορτραίτα από κονσερβοκούτια
Βρήκε μια απίθανη λύση για να εξοικονομήσει χώρο στο στούντιό του.

O Άλαν Ρούμπιν (Allan Roubin) είναι γνωστός νεοϋορκέζος καλλιτέχνης. Φαίνεται όμως ότι είναι και αρκετά εφευρετικός. Ο λόγος; Βρήκε μια απίθανη λύση για να εξοικονομήσει χώρο στο στούντιό του.

Άρχισε να φτιάχνει γλυπτά αυτοπροσωπογραφιών γνωστών καλλιτεχνών, κάθε ένα ζωγραφισμένο στο ύφος του εκάστοτε καλλιτέχνη: έναν μετα-ιμπρεσιονιστή Βαν Γκογκ, παραδείγματος χάρη.

Όσο για το υλικό που χρησιμοποιούσε, δεν ήταν τίποτα άλλο από… κονσερβοκούτια.

«Στην αρχή έκανα γλυπτά πορτραίτα των γατιών μου, του εαυτού μου και του συντρόφου μου» δήλωσε. Το 2016, φιλοτέχνησε το πρώτο γλυπτό πορτραίτο ενός μαιτρ της τέχνης (ήταν του Πάμπλο Πικάσο). Έτσι ξεκίνησε τη σειρά έργων του CANON, που συνεχίζει έως σήμερα.

Δηλώνει ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες που του προσφέρει το υλικό με το οποίο δουλεύει. «Τα κουτιά κονσέρβας ντομάτας έχουν ήδη το σχήμα κεφαλιών. Τα κουτιά μπισκότων πολλές φορές δίνουν καλούς κορμούς. Οι κονσέρβες φασολιών είναι κατάλληλες για βραχίονες και λαιμούς. Οι κονσέρβες σαρδελών μπορούν να δώσουν υπέροχα χέρια» εξηγεί.

Τα 48 από τα 56 γλυπτά πορτραίτα στη σειρά CANON – η οποία εκτίθεται στην Dellaware Valley Arts Alliance, στη Νέα Υόρκη, έως τις 5 Μαΐου – είναι πορτραίτα καλλιτεχνών και, από αυτά, τα 20 είναι πορτραίτα γυναικών καλλιτεχνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελένη Μενεγάκη: Η απόδραση στη Λευκάδα (pics)

Εξόρμησε για θαλασσινά η Ελένη Μενεγάκη (pic)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play