Νicola Piovani και Στέφανος Κορκολής σε μία μοναδική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Νicola Piovani και Στέφανος Κορκολής σε μία μοναδική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το www.pagenews.gr ήταν εκεί.

O Νicola Piovani και o Στέφανος Κορκολής συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 13 Μαρτίου, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους, που στόχο έχει να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Γράφει η Έπη Τρίμη 

O Nicola Piovani, είναι Ιταλός μουσικοσυνθέτης, πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας. Είναι ευρύτερα γνωστός από τη μουσική του για πολλές κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικά έργα. Το 1998 του απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης μουσικής για την ταινία "La Vita è bella" του Ρομπέρτο Μπενίνι, που προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο "Η Ζωή Είναι Ωραία".

Ο Στέφανος Κορκολής δημιουργεί διαρκώς. Απολαμβάνει την επιτυχία των παραστάσεών του και ξέρει πως χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού. Και οι δύο αγαπούν τα παιδιά και πολλές φορές εργάζονται αφιλοκερδώς με σκοπό να ενισχύσουν ιδρύματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο ίδρυμα Coeurs pour Tous Hellas για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια. Το Cœurs pour Τous Hellas- Καρδιές για Όλους είναι παράρτημα του Διεθνούς Ιδρύματος Cœurs pour Τous που ίδρυσε το 1990 στη Γενεύη, ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, για την αρωγή των άπορων παιδιών με καρδιοπάθεια σ’ όλο το κόσμο, επιτελώντας ένα πρωτοπόρο και μοναδικής σημασίας ανθρωπιστικό έργο.

Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, έχει διακριθεί όχι μόνο για την χειρουργική του δεινότητα, αλλά και για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο. Είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιοθωρακοχειρουργικής και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στη Γενεύη. Έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά σε όλο τον Κόσμο, με προτεραιότητα χώρες όπου ο πληθυσμός πλήττεται από τη φτώχια.

Είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998), Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καλαγκός» (2002) και κάτοχος της πρωτοποριακής ευρεσιτεχνίας «Kalangos Ring», που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Ερυθρού Σταυρού 6 & Κηφισίας 151 23 Μαρούσι Τ: +30 210 6869 669 www.coeurspourtoushellas.gr E: info@coeurspourtourshellas.gr

Δείτε ποιοι βρέθηκαν στο Μέγαρο (*φωτογραφίες από papadakispress.gr):

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play