Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Αυλώνα, Κορινθία, Ηλεία και Κρήτη

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Αυλώνα, Κορινθία, Ηλεία και Κρήτη
Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο. Οι ισχυροί νοτιάδες δυσχερένουν το έργο των πυροσβεστών.

Η μάχη με τις φλόγες σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα, συνεχίζεται για άλλη μια μέρα καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. 

Στον Αυλώνα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλη τη νύχτα. Στο σημείο δίνουν μάχη με τις φλόγες 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα, ενώ θα εκτιμηθεί η κατάσταση προκειμένου να αποφασιστεί αν θα χρειαστεί να συνδράμουν και εναέρια μέσα. Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, με πυκνή βλάστηση και οι άνεμοι κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Σε εξέλιξη αλλά οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά και στη Στύλια Κορινθίας. Εκεί βρίσκονται 42 πυροσβέστες με 42 οχήματα.

Στα Αγναντα Ηλείας, η φωτιά οριοθετήθηκε και εκεί οι καιρικές συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Ακόμα μία φωτιά σε δύσβατη περιοχή, στις Στροβλές Κισσάμου των Χανίων βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το βράδυ, όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Οι φλόγες είναι σε μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς αλλά η προσπάθεια κατάσβεσής της δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς, νότιους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. 

 Συνολικά στην Κρήτη, 22 μέτωπα πυρκαγιάς διαφορετικής έντασης και σχετικά έκτασης, βρίσκονται σε εξέλιξη σε Χανιά, Ηράκλειο και Λασίθι. 

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στους Αγίους Αποστόλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play