Ο “Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι” στο Δημοτικό Θέατρο Δάφνης Υμηττού “Φάνης Χηνάς”

Ο “Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι” στο Δημοτικό Θέατρο Δάφνης Υμηττού “Φάνης Χηνάς”
Το Δημοτικό Θέατρο Δάφνης Υμηττού "Φάνης Χηνάς" και το θεατρικό εργαστήριο Διάθλαση συνεχίζει με νέα παραγωγή κάθε Παρασκευή στις 21:00 ανεβάζοντας στη σκηνή τον "Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι" του Tirso De Molina, σε προσαρμογή και σκηνοθεσία Γιώργου Γιαννακόπουλου.

Το Δημοτικό Θέατρο Δάφνης Υμηττού "Φάνης Χηνάς" και το θεατρικό εργαστήριο Διάθλαση ανεβάζουν κάθε Παρασκευή στις 21:00 τον "Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι" του Tirso De Molina, ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Στον «Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι» (Don Gil de las calzas verdes) έχουμε τη θηλυκή ενσάρκωση του Δον Ζουάν, τη Δόνα Ζουάνα.  Ντύνεται αντρίκια, μεταμφιέζεται, τσαλακώνει την όψη για να πετύχει ότι ονειρεύτηκε. Αντιπαραθέτει σε μια ψυχρή υπολογιστική λογική, έναν ύμνο για την ομορφιά της δημιουργίας, για τον ερχομό της άνοιξης στον χειμώνα των ψυχών.

Εμείς πιστέψαμε στη Δόνα Ζουάνα, όχι στη πανέμορφη και πανούργα γυναίκα- όπως μόνο επιφανειακά μπορεί κάποιος να κρίνει- αλλά στον άνθρωπο που αγωνίζεται για το σκοπό του, για τον έρωτα, για τη ζωή.

Με καταστάσεις παντοτινές καταπιάνεται το έργο. Τους γονείς, που βαφτίζουν την ευτυχία του παιδιού τους "πλούσιο γάμο". Τα νιάτα, με την φλόγα και την ορμή τους. Πραγματικά όμως, δεν υπάρχει λόγος να επινοήσουμε και να στολίσουμε το έργο με ψαγμένες ερμηνείες και βαρύγδουπα νοήματα ,είναι απλό, όπως η ποίηση στη γραφή του ,όπως ο έρωτας και η ίδια η ύπαρξη.

Άραγε θα μπορούσε σήμερα να μας ξεγελάσει μια σύγχρονη Ζουάνα; Όχι, όχι με τόσο αθώα μάτια… Μας ξεγελούν μόνο τα ψεύτικα ιδανικά, τα χάρτινα είδωλα, οι κάθε λογής τυχοδιωκτισμοί. Άλλωστε ένα πράσινο ερωτευμένο φάντασμα, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει!!

Διάρκεια παράστασης 2 ώρες με διάλειμμα 10’Δημοτικό Θέατρο Δάφνης Υμηττού «Φάνης Χηνάς»Ηλιουπόλεως 77 (από βουλιαγμένης 177)Τηλ. 210 9766 001Μετάφραση: Βασίλης ΡώταςΠροσαρμογή –σκηνοθεσία: Γιώργος ΓιαννακόπουλοςΜουσική: Βαγγέλης ΑυγέρηςΣκηνικά: Τατιάνα ΓιόβαΦωτισμοί: Νίκος ΜαυρόπουλοςΒοηθοί σκηνοθέτη: Δέσποινα Δαμίγου, Νίκος ΜαυρόπουλοςYπεύθυνη επικοινωνίας: Δέσποινα ΔαμίγουΠΑΙΖΟΥΝ (Με σειρά εμφάνισης)

ΔΟΝΑ ΖΟΥΑΝΑ: Μπέτυ ΒλάχουΛΟΜΒΑΡΔΟ – ΔΟΝΑ ΚΟΝΣΕΤΑ – ΔΟΝ ΑΝΤΟΝΙΟ: Βαγγέλης ΜερκούρηςΤΡΙΣΤΑΝ: Δέσποινα ΔαμίγουΔΟΝΑ ΕΛΙΑ: Νατάσσα ΚέντρουΔΟΝ ΜΑΡΤΙΝ: Αντώνης ΧαχλάκηςΟΖΟΡΙΟ – ΜΕΡΤΣΕΝΤΕΣ (Δικαστικός Κλητήρας) : Στέλλα ΜπερικοπούλουΔΟΝΑ ΙΝΕΣ: Σώζη ΚουμαριανούΔΟΝ ΜΕΝΤΟ: Γιώργος ΔροσίνηςΔΟΝΑ ΚΛΑΡΑ: Ιωάννα ΧρυσομάλληΔΟΝΑ ΑΜΑΪΑ (μητέρα της Ζουάνας) – ΚΟΠΕΛΙ: Ρουμπίνη Αναστασιάδη

www.diathlasi.orghttps://www.facebook.com/diathlasi/https://www.facebook.com/dimotikotheatrodafnis/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play