Κριτική παράστασης: Δεν είμαι αυτός που γερνάει μαζί μου

Κριτική παράστασης: Δεν είμαι αυτός που γερνάει μαζί μου
Είδαμε την παράσταση ''Δεν είμαι αυτός που γερνάει μαζί μου'', στο θέατρο Αλκμήνη και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Λάτρεις της κωμωδίας σπεύσατε! Έξυπνο κείμενο, πολύ γέλιο και καλοπαιγμένη παράσταση το "Δεν είμαι αυτός που γερνάει μαζί μου" δεν είναι τυχαίο πως είχε σαρώσει το 2012, πήρε παράταση έως το 2014 και παίζεται εκ νέου -κάθε Πέμπτη- στο θέατρο Αλκμήνη.

Έπη Τρίμη

Επί σκηνής βλέπουμε 3 ηλικιωμένες κυρίες. Η πρώτη έχει άνοια, η δεύτερη είναι τράνσέξουαλ και η τρίτη είναι μία γεροντοκόρη που στάζει ”φαρμάκι”…

Στο πλευρό τους η γυναίκα που τις προσέχει, τις υπομένει κι έχει τη δύναμη να αντέχει τις ανεπανάληπτες ”περιπέτειες” τους!…

Οι γριούλες είναι χάρμα. Διαθέτουν όλο το πακέτο που σε εκνευρίζει ,αλλά και αγαπάς. Η μιζέρια τους είναι γνώριμη σ’ όσους έχουμε ηλικιωμένους κοντά μας. Ωστόσο αυτό το 3πτυχο των γιαγιάδων είναι γοητευτικό. 

Διανύοντας την τρίτη ηλικία έχουν μια γλύκα και μια ζωντάνια που μπερδεύεται με πίκρες κι απωθημένα όπως συμβαίνει και στην αληθινή ζωή. 

Ουσιαστικά μέσα από το άπλετο χιούμορ θέλει ο Αλέξανδρος Χούντας να περάσει το μήνυμα πως ο άνθρωπος μπορεί να φθείρεται σε βάθος χρόνου αλλά η ψυχή και το μυαλό του παραμένει παιχνιδιάρικο και νεανικό. Η δε παράσταση είναι γραμμένη με πολύ σεβασμό και ιδιαίτερη αγάπη στους υπερήλικες κάτι που τιμά έναν νέο άνθρωπο που μπορεί να αγαπά, να εκτιμά και να σέβεται τις παραξενιές που έρχονται με το γήρας. 

Πρόκειται για μια πολύ ωραία παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες απ’ όλους τους ηθοποιούς. Γελάς και ξεχνιέσαι απ’ όσα σε προβληματίζουν. Ωραία πλοκή, θετική ενέργεια, επί σκηνής, γέλιο και συγκίνηση σε σωστές αναλογίες, όρεξη για ζωή, για τέχνη και αγάπη. 

Αμεσότητα και σύνδεση του κοινού με τους ηθοποιούς, τους οποίους αν και δε γνώριζα τους καταχειροκρότησα. 

Εν κατακλείδι, τέσσερις κωμικοτραγικοί χαρακτήρες της ζωής κάνουν την επανάστασή τους, πάνε κόντρα στα στερεότυπα που τους "επέβαλε" η κοινωνία και τολμούν να πουν όσα ποτέ δεν είπαν…

Επί σκηνής, είδαμε 2 αγόρια και μια κοπέλα να παριστάνουν 3 γριές φιλενάδες. Δεν ήταν όμως μακιγιαρισμένα ανάλογα ώστε να μοιάζουν με γριές. 

Κοίταζες τη σκηνή και έβλεπες 3 νεαρά άτομα να μιλούν και να συμπεριφέρονται ως γιαγιάδες χωρίς υπερβολές και γελοιότητες. Δεν προσποιούνταν πρόβλημα στη βάδιση, ούτε και τρέμουλο στα χέρια. Έτσι ο θεατής δεν ερχόταν αντιμέτωπος με τη δυσάρεστη φθορά του χρόνου κάτι που όπως και να το κάνουμε πονάει. 

Ωστόσο σε παρέσυραν με τα γεμάτα σχόλια και μπόλικο χιούμορ θέματα συζήτησης που αφορούν στην καθημερινότητα, στην πολιτική και στις συντάξεις, τα κουτσομπολιά της γειτονιάς και τις αναμνήσεις από τα νιάτα τους. 

Η σκηνή που υποτίθεται έχουν πάει για μπάνιο στην παραλία και σχολιάζουν τα σώματα και την ένδυση των άλλων λουόμενων προκαλεί αστείρευτο γέλιο. 

Τα υπόλοιπα επί σκηνής. Η παράσταση συνίσταται σ’ όλους. Είναι ξεκούραστη, ευχάριστη και ουσιαστική.

Ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο – σκηνοθεσία: Αλέξανδρος ΧούνταςΣκηνικά – κοστούμια: Μάρθα ΧαραλαμπίδουΜουσική: Σπύρος ΧούνταςΒοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα ΛουτσοπούλουΦωτογραφία: Ηλίας ΑργυρακόπουλοςΧορογραφία: Χριστίνα ΧαλκιάΕπικοινωνία: Άντζυ ΝομικούΠαίζουν: Μαρία Νάκου, Διονύσης Στραβοράβδης, Αλέξανδρος ΧούνταςΦιλική συμμετοχή: Κατερίνα Λουτσοπούλου

Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8,Γκάζι), 210 3428650Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη στις 21.30Διάρκεια: 70′ (χωρίς διάλειμμα)Τιμές εισιτηρίων: 12€ (κανονικό), 10€ (ανέργων, συνταξιούχων, φοιτητών).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play