Βρεθήκαμε στην έκθεση “με τα χρώματα του έρωτα” (pics)

Βρεθήκαμε στην έκθεση “με τα χρώματα του έρωτα” (pics)
Tο www.pagenews.gr βρέθηκε στον Ελληνογαλλικό σύνδεσμο στα εγκαίνια της 3μερης έκθεσης «με τα χρώματα του έρωτα» για να σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του από μία ξεχωριστή, εικαστική πρόταση.

Το www.pagenews.gr βρέθηκε χθες στα εγκαίνια της έκθεσης "με τα χρώματα του έρωτα" στον Ελληνογαλλικό σύνδεσμο, προκειμένου να σάς μεταφέρει τον απόηχο μιας εντελώς διαφορετικής εκδήλωσης και πρότασης αναψυχής.

Της Έπη Τρίμη

Η 14η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος κι έχει καθιερωθεί ως η μέρα των ερωτευμένων, αφού σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των ζευγαριών. Η ταύτιση του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου με την Ημέρα των Ερωτευμένων ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές. Στην Ελλάδα, γιορτάζετε τα τελευταία χρόνια με αρκετό ενθουσιασμό, κυρίως από τις νεαρότερες ηλικίες. 

Στα πλαίσια του εορτασμού του έρωτα ο Ελληνογαλλικός σύνδεσμος διοργάνωσε ένα 3ημερο εκδηλώσεων και δρώμενων ώστε όσοι αισθάνεστε την ανάγκη για μια πιο πνευματική προσέγγιση που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα λουλούδια, αρκουδάκια και σοκολατάκια να απολαύσετε μουσική και να δείτε την εικαστική έκθεση καλλιτεχνών που φιλοτέχνησαν τα έργα τους με θέμα την αγάπη και την ένωση των ψυχών.

Η διοργανώτρια εικαστικός κι εμπνευστής κ. Argy Pappas Tsiota δήλωσε μεταξύ άλλων: «ευχαριστούμε που παρευρεθήκατε στην εντυπωσιακή έναρξη του εικαστικού μας 3ημερου, με έργα που κατατάσσονται σε ιδιαίτερη κατηγορία έμπνευσης κι απόδοσης. Συγχαίρω όλους τους εικαστικούς γι’ αυτό το πραγματικά αξιόλογο αποτέλεσμα». 

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την οργάνωση και τα εκθέματα. Μεταξύ πολλών προσωπικοτήτων διακρίναμε την Πρόεδρο του Ομίλου Ουνέσκο κ. Νίνα Διακοβασίλη, τον εικαστικό και Δρ. της Φιλοσοφίας των Επιστημών, στο Παρίσι, κ. Βασίλη Αράπη και τον εικαστικό κ. Δημήτρη Καρακατσάνη. 

Το εορταστικό 3ημερο έγινε με τη στήριξη του Επίτιμου Προέδρου και Ακαδημαϊκού κ. Ευάγγελου Μουτσόπουλου και όπως προείπαμε και με τη συμβολή της διακεκριμένης ελληνοαμερικανικής καταγωγής εικαστικού κ. Argy Pappas Tsiota.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

14/2/18, 20:00 |Μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο «Αχ Έρωτα»! Πρόκειται γι’ ένα μαγικό ταξίδι θεατροποιημένου λόγου με τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, καθηγητή ανωτέρων σχολών δραματικής τέχνης και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων κ. Πάρι Κατσίβελο. Τον συνοδεύει στο πιάνο ο Μουσικοσυνθέτης κ. Κώστας Ρεκλείτης. Μεταξύ άλλων, θα γίνει μνεία στον Ελύτη, στον Σαίξπηρ, το Σοφοκλή τον Παλαμά, τον Παυλόπουλο, τον Κορνάρο, τον Καβάφη, το Λόρκα, το Ναζίμ Χικμέτ, το Βρεττάκο, το Σολομό, τον Άγιο Παϊσιο και τον Άγιο Συμεών.

15/2/18, 20:00| Συναυλία πιάνου με έργα όπως Chopin,Liszt,Shumann, RachmaninovΗ καθηγήτρια Εθνικού Ωδείου & συνεργάτης του CIMP (Conservatoire Internationale Musique de Paris ) κ. Βικτώρια Βούρτση μέσω των σπουδαστών της θα μας ταξιδέψει με ρομαντικές και όχι μόνο κλασσικές μελωδίες στο πνεύμα του έρωτα. 

Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος: Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, 106 73 Αθήνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play