Ένταση στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού

Ένταση στα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού
Νύχτα έντασης η χθεσινή στα Ίμια, καθώς τουρκικό σκάφος χτύπησε ελληνικό. Σύμφωνα, με τις πρώτες πληροφορίες, στο σκάφος του Λιμενικού προκλήθηκαν ρωγμές και ζημιές. Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια.

Αμείωτες οι τουρκικές παραβιάσεις στα Ίμια, με ένα νέο περιστατικό να σημειώνεται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, χθες τη νύχτα, ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα, το σκάφος UMUT της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του σημαντικές ζημιές.

Το σκάφος του Λιμενικού ΛΣ 090, ήταν ακίνητο και απλώς παρακολουθούσε. Το υπουργείο Ναυτιλίας υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για εμβολισμό, αλλά για πρόσκρουση. Δηλαδή το τουρκικό χτύπησε από πίσω το ελληνικό, σαν να θέλει να το διώξει από την περιοχή!Το ελληνικό σκάφος βρισκόταν στο σημείο για περιπολία και είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού -και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων- ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών, για το συμβάν.

Όμως το επεισόδιο με τον εμβολισμό δεν ήταν το μοναδικό. Όπως αναφέρει το militaire.gr, όλη τη νύχτα οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις με ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, ανατολικά της Ρόδου όπου διεξάγουν αεροναυτική άσκηση. Οι παραβιάσεις δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα, αναγκάζοντας τη Πολεμική Αεροπορία να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και επιφυλακή.

Οι Τούρκοι όλο και συχνότερα εμφανίζονται νύχτα στο Αιγαίο, θέλοντας να να δοκιμάσουν αντανακλαστικά και αντιδράσεις.

Σε συνδυασμό με όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες από τον Τούρκο Αρχηγό Ακάρ, αλλά και γενικότερα από το κλίμα που έχει καλλιεργήσει η Άγκυρα, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια σοβαρής κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο, από τη πλευρά της Τουρκίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό σκάφος εμβόλισε με την πλώρη του το ελληνικό περιπολικό, πληροφορίες που οδηγούν, ίσως, στο συμπέρασμα ότι εκτυλίχθηκε για ακόμη μια φορά ένα σκηνικό ελιγμών ανάμεσα στα σκάφη με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση.

Όλα δείχνουν πως καθώς το περιπολικό του Λιμενικού έχει ατσάλινη γάστρα, αλλά τα υπόλοιπα μέρη του είναι από κράμα αλουμινίου, υπέστη σημαντική ζημιά. Η πλευστότητα του σκάφους ωστόσο δεν έχει επηρεαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η εφημερίδα Μιλιέτ παίζει το θέμα ως έκτακτη είδηση κάνοντας λόγο για ένταση στα Ίμια επειδή «ελληνικά σκάφη προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη νησίδα», ενώ αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play