Αυτοί είναι οι 9 Τούρκοι που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο (pics)

Αυτοί είναι οι 9 Τούρκοι που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο (pics)
Με εισαγγελική εντολή δόθηκαν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των 9 Τούρκων που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης έπειτα από τεράστια επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Οι 9 συλληφθέντες βαρύνονται με κατηγορίες για τρομοκρατία ενώ στις γιάφκες στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα βρέθηκαν μεταξύ άλλων πυροκροτητές, πρώτη ύλη για την παρασκευή εκρηκτικών, αλλά και ένα πιστόλι.

Η αστυνομία δημοσιοποίησε επίσης ταυτότητες και διαβατήρια και άλλα έγγραφα που χρησιμοποιούσαν οι 9 συλληφθέντες. Επισήμως, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η δράση των ατόμων, που συνελήφθησαν στις γιάφκες, δεν έχουν καμία σχέση με την επίσκεψη Ερντογάν, ωστόσο η αντιτρομοκρατική αναζητά και άλλες γιάφκες. 

Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τα στοιχεία ως τώρα που έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό:

Το πρώτο, είναι η «σπουδή» των συλληφθέντων να εξαφανίσουν στοιχεία και ηλεκτρονικά ίχνη κατά τις στιγμές της σύλληψης τους κατά την έφοδο της αστυνομίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιχείρησαν να «καταπιούν» μικρά «φλασάκια» με αρχεία ( που μπαίνουν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές) ενώ πετούσαν από τα παράθυρα (!) ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκειμένου να μην βρεθούν στα χέρια των αστυνομικών, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να βρουν και τους υπολογιστές αλλά και τα USB, και από χτες κάνουν «φύλλο και φτερό» οτιδήποτε περιέχεται σε αυτούς. Το δεύτερο στοιχείο είναι η έλλειψη βαρέος οπλισμού που οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανό να κατείχαν και να έχουν κρύψει οι συλληφθέντες. 

Για αυτό το λόγο η αστυνομία αναζητά κι άλλες γιάφκες. Με την βεβαιότητα ότι τέτοιες υπάρχουν, αναμένονται «ντου» και σε άλλα διαμερίσματα τα επόμενα 24ωρα. 

Τα Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στο ζήτημα καθώς είναι νωπές οι μνήμες από τη σύλληψη στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, μελών του DHKP-C που μετέφεραν με φουσκωτό σκάφος οπλισμό και εκρηκτικό υλικό στην Τουρκία το 2013.

Με βάση και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και συμπληρώνουν ως τώρα το παζλ, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα πρόσωπα που συνελήφθησαν να έχουν προχωρήσει σε δράσεις και στην Ελλάδα, και αυτό είναι κάτι που επίσης λεπτομερώς αναζητούν στην αντιτρομοκρατική. 

Οι 9 συλληφθέντες:

1) (επ.) ACER ή DEMIR (ον.) Ergul ή Halil του Hidir ή του Ali και της Besser ή της Hatun , που γεννήθηκε την 01-06-1977 στην Τουρκία. 

  

2) (επ.) AGARMIS (ον.) Burak του Atanur και της Fadime , που γεννήθηκε την 17-06-1994 στην Ολλανδία 

 ​

3) (επ.) BIBER ή DUZ (ον.) Hassan ή Sabri του Abdullah ή του Huseyin και της Celile ή της Kamile , που γεννήθηκε την 17-08-1958 στην Τουρκία. 

  

4) (επ.) DOGAN (ον.) Mehmet του Lutfu και της Pakize , που γεννήθηκε την 25-11-1958 στην Τουρκία. 

  

5) (επ.) GOKOGLOU (ον.) Ali – Ekram του Husseyin και της Yukser , που γεννήθηκε την 30-11-1968 στην Τουρκία 

  

6) (επ.) SECER (ον.) Halaz του Mahmut και της Gulkiz , που γεννήθηκε την 15-05-1997 στην Τουρκία. 

 

7) (επ.) NACI OZPOLAT (ον.) Sadi του Halil και της Latife , που γεννήθηκε την 01-09-1969 στην Τουρκία. 

  

8) (επ.) SAYAR (ον.) Anil του Bekir και της Leyla , που γεννήθηκε την 18-11-1991 στην Ολλανδία. 

  

9) (επ.) ΖΑΤ (ον.) Ismail του Mustafa και της Medine , που γεννήθηκε την 01-07-1953 στην Τουρκία. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play